Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2017, 21:51
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Game of Thrones ako školský predmet? Na Harvarde sa to už čoskoro stane realitou

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Tak a teraz si predstavte, ako sedíte na prednáške, kde vám rozprávajú o Game of Thrones.

Veríme, že aj mnohých slovenských a českých študentov histórie alebo práva (či iných odborov) napadlo, že by bolo určite skvelé, keby sa na ich škole vyučoval predmet zameraný na Hru o tróny. Vezmite si, aké lákavé by bolo spoznávať dejiny tohto famózneho počinu v rámci študijného predmetu. V našich krajinách to síce v dohľadnej dobe pravdepodobne nezažijeme, ale na Harvadskej univerzite v Cambridge pôjde už onedlho o naozaj nečakanú realitu.

Predmet ponesie názov Skutočná Hra o tróny: Od moderných mýtov po stredoveké predlohy. Jednotlivé prednášky by sa podľa všetkého mohli zamerať ako na seriál Game of Thrones, tak i na knižnú sériu Pieseň ladu a ohňa. Vedúci tohto predmetu má byť Sean Gilsdorf, zameriavajúci sa na stredovekú históriu a Racha Kirakosianová, venujúca sa štúdiu Nemecka a náboženstva. Kirakosianová sa vyjadrila k predmetu nasledovne: „Keď som so svojimi študentami čítala stredoveké eposy, mnohokrát povedali, že im to pripomína Game of Thrones. Pomyslela som si teda, či nie je našou prácou (ako profesorov) využiť tento zaújem a prehĺbiť ho?"

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Podľa názoru týchto dvoch inovatívnych, a na škole v súčasnej dobe určite mimoriadne obdivovaných profesorov, sa v príbehu nachádzajú typické stredoveké charaktery. Kráľ, dobrá manželka, druhý syn, dobrodruh a podobne. Predmet sa teda určite okrem seriálu samotného zameria aj na veľkú podobnosť so stredovekou históriu ľudstva. Veríme, že sme touto informáciou nadchli všetkých fanúšikov série, no hlavne tých, ktorí milujú históriu a v kombinácii s populárnym Game of Thrones by pri štúdii daného predmetu zažívali nepopísateľné blaho. Patríte medzi nich aj vy?

Game of Thrones ako školský predmet? Na Harvarde sa to už čoskoro stane realitou
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia