Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2017, 14:24
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Mačka Karla Lagerfelda dostala svoju vlastnú plyšovú podobu. Do predaja poputuje takmer za 500 €

ZAUJÍMAVOSTI KARL LAGERFELD
Uložiť Uložené

Lásku Karla Lagerfelda ku jeho mačke poznáme. Ale to, že si jej plyšovú podobu cení na 500 €, je však zarážajúce ešte viac.

Príbeh chlpatej lásky kreatívneho riaditeľa Chanel je skutočne ako z rozprávky. Pôvodným majiteľom mačky bol model Baptiste Giabiconi, ktorý jedného dňa zveril zvieratko do rúk Lagerfeldovej slúžky, aby sa o ňu postarala počas jeho neprítomnosti. Samotný dizajnér si ju však obľúbil natoľko, že mu ju nikdy nevrátil. Mačka nesie meno Choupette, má svojich opatrovateľov, ktorí jej vedú takisto denník a instagramový profil, jej obľúbenou hračkou je vlastný iPad, jedáva spoločne s majiteľom za jedným stolom a má dokonca i svojho šoféra a veterinára. Pózovala tiež v množstve kampaní rôznych dizajnérov, za ktoré si zarobila doposiaľ niekoľko miliónov dolárov. Dnes je tak považovaná za najbohatšiu mačku na svete.

Samotný majiteľ a jeho modrooký domáci miláčik

Modrooká šelmička sa dočkala vlastného plyšového prevedenia, ktoré sa dostane do predaja 23. mája za astronomických 480 €. "Hračka" vznikla v spolupráci Karla Lagerfelda a nemeckého výrobcu plyšových zvieratiek Steiff. Je limitovaná na 2000 kusov a spolu s ňou ti dorazí takisto dopis podpísaný samotnou Choupette s nasledujúcim odkazom.

“Hi, I’m Choupette. Without modesty, I am the most famous cat in the world. I must admit I was born under a lucky star — at a very young age, I met the man of my dreams: Karl Lagerfeld! It really was immediate and mutual ‘love at first sight!’”

"Ahoj, ja som Choupette. Bez akejkoľvek skromnosti som najslávnejšou mačkou na svete. Musím priznať, že som sa narodila pod šťastnou hviezdou - vo veľmi mladom veku som stretla muža svojich snov: Karla Lagerfelda! Bola to naozaj okamžitá a vzájomná 'láska na prvý pohľad!'"

S plyšovou mačkou

Samotný plyšák

Mačka Karla Lagerfelda dostala svoju vlastnú plyšovú podobu. Do predaja poputuje takmer za 500 €
Zdroj: STYLEBOP

Choupette je múzou a nevyčerpateľnou inšpiráciou Lagerfeldových vlastných kolekcií, v ktorých často vystupuje či už ona sama, alebo jej podobizeň na produktoch všetkého druhu. Najnovšie to bola psychedelická kolekcia s farebnými portrétmi mačky a jej majiteľa v spolupráci s britským umelcom Stevenom Wilsonom.

Maďarská modelka Barbara Palvin 

Vo vyšších kruhoch sa povráva, že práve Choupette naučila Lagerfelda preukazovať prirodzené ľudské emócie a niet sa preto čomu čudovať jeho starostlivosti o ňu. Dobre, možno to "trošku" preháňa, ale keď mu samotný domáci miláčik dokáže zarobiť niekoľko miliónov dolárov ročne, žarty idú bokom. Pouvažuješ o kúpe jeho plyšovej lásky?

Domov
Zdieľať
Diskusia