Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2017, 16:32
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi sa opäť inšpirovalo konkurenciou. Novinka Mi 6 dostala duálny foťák v štýle veľkého iPhonu

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Ďalšia tohtoročná vlajková loď.

Od začiatku nového roka stihlo uzrieť svetlo sveta hneď niekoľko high-end mobilov a dnes sme sa dočkali ďalšieho zaujímavého kúsku. Keďže ale ide o známu čínsku značku, ktorá má v obľube napodobňovať úspešné produkty od konkurencie, tak nás podobnosť jej novinky s inými modelmi už asi ani neprekvapí. Dizajn Xiaomi Mi 6 vám totiž bude po vizuálnej stránke pripomínať Honor 8 a po tej hardvérovej zase najnovší iOS smartfón, iPhone 7 Plus.

Ak si odmyslíme drobné vizuálne zmeny, prevedenie konštrukcie Mi 6, ktorá tentokrát nemá 3,5 mm jack, sa oproti predchádzajúcej generácii Mi 5 príliš nelíši. Znovu máme k dispozícii kombináciu kvalitného hliníku a dvoch kusov odolných skiel, avšak s citeľne oblejšími krivkami, čo sa zase odrazí na lepšej ergonómii.

Rovnako stojí za zmienku, že Xiaomi tentokrát zvolilo aj modré prevedenie, ktoré dopĺňa tradičné čierne či biele. Kovový rámik môže nadobudnúť tri rôzne farby, a to buď čiernu, striebornú alebo zlatú. Na pulty obchodov dorazí aj exkluzívna edícia s 18-karátovým zlatom a zadnou stranou s tvrdou keramikou, ktorá nahradila spomínané sklo.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

V zozname technických špecifikácií figuruje moderný čipset Snapdragon 835, až 6 GB operačná pamäť RAM a na zadnej strane nájdete dvojicu 12 megapixelových fotoaparátov, ktoré však nespolupracujú. Ich fungovanie sa dá prirovnať k fungovaniu duálneho fotoaparátu v 5,5-palcovom iPhone, pretože jeden ponúka klasický, čiže širokouhlý objektív, zatiaľ čo ten druhý tele objektív zabezpečujúci optický zoom, teda priblíženie záberu bez straty kvality. A nie, nechýba ani režim Portrét a ani 4-osá optická stabilizácia obrazu

Prísun elektrickej energie zabezpečuje napevno zabudovaný 3 350 mAh akumulátor a pod 5,15" IPS LCD displejom s Full HD rozlíšením nájdete vizuálne neatraktívny biometrický snímač na odtlačky prstov.

A cena? Tak tá je už tradične ľudová. Za základný model Xiaomi Mi 6 dáte niečo okolo 360 dolárov, pričom si za dvojnásobok úložného priestoru priplatíte približne 50 a za prémiové prevedenie so zlatom aj keramikou okolo 60 dolárov. Predaj začne od 28. apríla.

Domov
Zdieľať
Diskusia