Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2017, 17:15
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľadové bludisko na Spiši vysoké aj 14 metrov, kde stratiť sa je radosť. Obrovský ľadopád ťa svojou krásou a majestátnosťou očarí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Šikľavá skala vyráža dych domácim i turistom.

Na vzdialenom Spiši, neďaleko obce Matejovce nad Hornádom, sa nachádza jeden z najväčších slovenských unikátov. Padá tam totiž Chrastiansky vodopád známy tiež ako Šikľavá skala. V zime sa však mení na mrazivý ľadopád vysoký až 14 metrov. Vznikajú úchvatné ľadové stĺpy pochádzajúce zo zamrznutej vody z bývalého koryta rieky Hornád. Voda z neho však pomaly preteká, čo v zime umožňuje mrznutie do obrovských objektov, ktoré sa neustále predĺžujú a zväčšujú, pričom celý ľadopád môže byť široký až 30 metrov a dovnútra skaly sa tiahne niekedy aj 7 metrov. Šikľavá skala je turistami vyhlásená za jeden z najkrajších vodopádov na Slovensku a je tiež súčasťou mnohých fotografických projektov od profesionálov. Rozhodne ide o miesto, ktoré by si mal aspoň raz navštíviť, a to najmä v zime.

Domov
Zdieľať
Diskusia