Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2017, 15:43
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zamyslení aj vtipkujúci. Nezverejnené fotografie Adolfa Hitlera či Evy Braunovej sa dostali na verejnosť po 72 rokoch

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ktovie, čo by na tieto fotografie povedal Hitler.

Od konca druhej svetovej vojny už prešlo 72 rokov a ľudstvo ešte stále pomaly odhaľuje všetky jej zákutia. Najnovším prírastok do dlhého zoznamu vzácnych predmetov z vojny je album plný fotografií, ktoré svet doteraz ešte verejne nikdy nevidel a najlepšie na tom je, že fotografie by mali pochádzať priamo zo stolíka vedľa postele Hitlerovej partnerky Evy Braunovej.

Fotografie sa na konci druhej svetovej vojny dostali do rúk britského vojenského fotografa po tom, čo ich z berlínskeho bunkra odniesol jeden ruský vojak, ktorému sa podarilo vypáčiť zabarikádovanú zásuvku v stolíku a objaviť v nej hromadu záberov. Nové fotky pritom zobrazujú Hitlera v pózach, ktoré mali zrejme zostať súkromné a okrem samotného nacistického diktátora sa na nich objavuje napríklad aj Himmler a ďalší nacistickí pohlavári. Na jednej z fotografií Hitler zamyslene číta nejaké materiály, ale na druhej veselo gestikuluje, čo sa ku imidžu tvrdého diktátora až tak veľmi nehodí. Album sa pritom dostal  do rúk posledného majiteľa v 80. rokoch minulého storočia a ten ho až teraz nakoniec predal ďalej, pričom najnovší vlastník sa fotografie rozhodol poslať rovno do aukcie a vďaka tomu sa na ne môžeme teraz dívať aj my.

Hitler odpočívajúci na svojej usadlosti Berghof  

Usmievajúci sa diktátor pred rovnakou usadlosťou s hromadou detí  

Vtipkujúci Hitler pred usadlosťou Berghof

Hitler na jednom z mnohých zhromaždení priaznivcov

Heinrich Himmler usmievajúci sa do kamery

Šéf nacistického letectva Luftwaffe Goring nastupujúci do auta

Kráľ propagandy Goebbels po svojom prejave

Domov
Zdieľať
Diskusia