Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2017, 19:30
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Ak túžite po dokonalej terase, nemusíte nutne vlastniť dom, čoho dôkazom je moderný mezonet z Viedne

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Naši rakúski susedia veľmi dobre vedia, ako na architektonickú a dizajnovú modernu. Ale veď presvedčte sa sami skrz galériu záberov nižšie.

Rakúsko, krajina nachádzajúca sa tak blízko od tej našej a predsa je úplne iná v mnohých faktoroch, vrátane ekonomiky či zdravotníctva. Dnes sa ale nebudeme zapodievať aspektami nevyhnutnými pre spokojný život, ale pozrieme sa na architektúru. Miestni tvorcovia sú veľmi kreatívni a častokrát je ich tvorba zaujímavá a v mnohom podobná tým našim domácim zo Slovenska. Čo vôbec nemyslíme v zlom... 

Možno aj z daného dôvodu nás zaujala nehnuteľnosť s krycím názvom "Mill24" situovaná priamo v hlavnom meste, teda vo Viedni. Dvojpodlažné bývanie s obývateľnou plochou presahujúcou 90 metrov štvorcových bolo dokončené ešte len v priebehu leta minulého roka, a tak ešte stále dýcha krásnou vôňou novoty. Tým, že sa uvedený mezonet nachádza sčasti aj v "podkroví", tak sa majitelia môžu tešiť aj z terasy s výhľadom na rôzne krásy rušnej metropoly. A pri pohľade na ňu sa nám ihneď vybavia letné dni spojené s relaxom a trávením voľného času v spoločnosti priateľov pri pohári kvalitného vínka... "Koberec" z trávy v nás spomínané pocity umocňuje ešte dvojnásobne.

Vráťme sa ale naspäť k dizajnu nehnuteľnosti vhodnej aj pre viacčlennú rodinu zvyknutú na pohodlie. Hlavnou dominantou naprieč celým interiérom je priestrannosť, ktorá vás doslova pohltí už len zo záberov. Druhým poznávacím znakom, ktorý vhodne dopĺňa aspekt uvedený vyššie, je ukážková jednoduchosť prepojenia väčšiny priestorov. Zariadenie je veľmi svieže a má ten správny punc moderny, ktorý nepôsobí gýčovo a dokáže potešiť oko aj tých najnáročnejších. Všetko hrá spolu na výbornú a nám tak nezostáva nič iné, ako tímu architektov a dizajnérov z ateliéru Caramel architekten pogratulovať za skvele odvedenú prácu. Viac vám už ale napovie nasledujúca galéria záberov nižšie od fotografky menom Hertha Hurnaus

V prípade, že viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie, ďakujeme!

Späť
Zdieľať
Diskusia