Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2016, 11:00
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Za problémy s horiacimi batériami Galaxy Note7 môže príliš tenká konštrukcia. V smartfóne bolo malo miesta

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Odborníci zrealizovali vlastné vyšetrovanie.

Famózne predstavenie dlho očakávaného nástupcu za Galaxy Note5 po niekoľkých týždňoch vystriedali pocity smútku. Výrobca zistil, že hi-tech produkt, ktorý po náročnom vývoji dodal na trh, počas nabíjania vybuchuje a len tak začne horieť. Občas sa chytilo horieť auto, kde sa nabíjal, občas si to odniesla garáž, no to najpodstatnejšie je, že mohol veľmi rýchlo ohroziť zdravie nielen jeho používateľa. Samsung preto okamžite ohlásil výmenný program, v rámci ktorého plánoval vymeniť kus za kus asi 5 miliónov predaných smartfónov Galaxy Note7. Keď však počas neho zistil, že explózie nastanú tak či tak, okamžite zastavil ako výrobu, tak aj predaj a reklamné kampane. Ďalší výmenný program by sa opäť mohol stretnúť s neúspechom, čo by potom teoreticky spôsobilo nárast už vtedy vysokých nákladov do astronomických čísiel. Nápravné opatrenia s opravou batérie neuspeli, pretože všetko vraj spôsobovala príliš tenká konštrukcia. Priestor, ktorý bol určený pre 3 500 mAh batériu, čiže o 500 mAh väčšiu ako v tenšom (o 0,3 mm) Galaxy Note5 z roku 2015, jednoducho nestačil a počas nabíjania smartfónu sem-tam zapríčinil explóziu zdroja, tvrdí nezávislé vyšetrovanie odborného webu Instrumental.

Jeden zo zhorených Samsung Galaxy Note7

Za problémy s horiacimi batériami Galaxy Note7 môže príliš tenká konštrukcia. V smartfóne bolo malo miesta
Zdroj: techraymond.blogspot.sk

Pôvodne sa hovorilo iba o nekvalitne vyrobených batériách, kde mal byť príliš tenký separátor medzi katódou a anódou. Pokiaľ sa tie stretnú, tak okamžite nastane explózia takmer celého zariadenia, takže je v podstate už nepoužiteľné. Výrobca neskôr priznal, že za to môžu "agresívne výrobne parametre". Vyššie spomenuté vyšetrovanie teda odhalilo, že explózia 3 500 mAh batérie nastala kvôli tesným rozmerom hliníkovo-sklenej konštrukcie, čiže kvôli prísnym výrobným nárokom vývojového a výskumného centra spoločnosti Samsung, kde prebiehajú prvé fázy práce na každom novom mobilnom produkte. Výsledok oficiálneho vyšetrovania budeme vedieť niekedy o mesiac.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Juhokórejský gigant nedávno dokonca zverejnil list so srdcervúcim ospravedlnením, ktoré smeroval priamo na svojich zákazníkov a oddaných fanúšikov značky. List sa objavil vo viacerých známych médiách, vrátane tlačeného plátku The Wall Street Journal, a bol zameraný na kvalitu produktov so značkou Samsung. Incident s explóziami ju totiž dosť poškodil, čo chcel výrobca aspoň takto formálne ospravedlniť peknými slovami. Nevadí, očakávaný Galaxy S8 bude bez akýchkoľvek pochýb hviezdou roka 2017

Domov
Zdieľať
Diskusia