Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2016, 12:33
Čas čítania 0:00
Marek R.

Aj ty sa raduješ, keď sa migrant utopí v Stredozemnom mori? YouTuber Selassie bojuje proti predsudkom v projekte #VýletyNaslepo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Máme tu už druhú časť Selassieho nového projektu, v ktorej sa tentoraz zameriame na migrantov.

Migračná kríza je posledné mesiace horúcou témou v Európe a v niektorých krajinách to začína kvôli šíreniu nenávisti poriadne hnednúť. Samozrejme, nikomu teraz nejdeme vnucovať názory, žijeme predsa v demokratickej krajine, no ak sa radujete z utopenia migrantov v Stredozemnom mori alebo vás potešila nešťastná udalosť z okolia Parndorfu ešte z minulého leta, netreba sa čudovať, že dostanete nálepku extrémista. 

Jeden z najznámejších slovenských Youtuberov Selassie sa preto spojil pri najnovšom projekte #VýletyNaslepo s OSF organizáciou a cieľom projektu je búrať v ľuďoch predsudky. Na Slovensku sa totiž okrem vyššie spomenutých vecí napríklad aj oslavuje smrť dvoch rómskych detí, ktoré zhoreli vo svojom obydlí a je toho omnoho viac, že som radšej prestal čítať diskusie na mnohých fanpagoch slovenských weboch, lebo tej nenávisti je v Slovákoch až prehnane veľa a zvaliť svoje problémy na Rómov, migrantov a homosexuálov je to najľahšie, čo sa dá. 

Ako sa píše v popise videa, odkaz druhého videa má poukázať na to, že väčšina utečencov, ktorí prichádzajú z Iránu, Afganistanu alebo zo Sýrie utekajú do Nemecka a škandinávskych krajín, pretože tam majú takmer istý azyl. Títo ľudia opustili svoje domovy a nechali v nich celý svoj život. Jediné, čo majú so sebou, je pár kusov oblečenia a tí štastnejší majú aj mobil, aby sa mohli dorozumievať s imigrantmi, ktorí sú ďalej na ich ceste. 

Domov
Zdieľať
Diskusia