Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2016, 16:30
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tajomný šofér má v akčne nabitom kraťase od režiséra snímok Elysium či District 9 plné ruky práce. Po krku mu totiž ide seriálový Punisher

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Neill Blomkamp sa popri čakaní na natáčanie nového Aliena pustil do akčného a hviezdne obsadeného krátkometrážneho filmu pre BMW. A stojí naozaj za to.

Spomínate si ešte na obdobie rokov 2001 a 2002, kedy sa prostredníctvom dvoch sérií predstavila osmička krátkych filmov s názvom The Hire? Ak bolo vašou odpoveďou jedno veľké nie, tak vedzte, že išlo o reklamy na automobily od známej značky BMW a hlavným hrdinom týchto kraťasov bol sympaťák Clive Owen (Inside Man, Children of Men, seriál The Knick), stvárňujúci tajomného šoféra, ktorého si ľudia najímali na dokončenie rôznych misií. Obrovskou zaujímavosťou je však skutočnosť, že sa na týchto dielkach podieľali také režisérske mená, ako napríklad Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu, Ang Lee, John Woo či Tony Scott. V prípade záujmu si teda môžete jednotlivé epizódy vychutnať na tomto odkaze.

Clive Owen sa však po viac ako dekáde opäť vracia za volant svojho BMW a pod režisérskou taktovkou Neilla Blomkampa (Elysium, District 9) tak prináša krátkometrážnu snímku The Escape, ktorá vznikla ako pocta 15. výročiu vyššie spomínanej série, pričom jej príbeh sa tentokrát sústreďuje na prevoz naklonovaného dievčaťa s tvárou Dakoty Fanning (War of the Worlds, Man on Fire). No šoférovi sa do cesty pripletie stále viac obľúbenejší Jon Bernthal (Fury, seriál Daredevil) aj so svojou partičkou žoldnierov, takže o množstvo akcie plnej oku lahodiacich momentov je v tomto prípade rozhodne postarané. Všetkým už zmieneným protagonistom navyše asistuje ešte pôvabná Vera Farmiga (The Conjuring, Source Code). A keďže bol kraťas The Escape po nedávnom traileri konečne zverejnený v celej svojej kráse, neostáva nám nič iné, než vám zaželať príjemné sledovanie. Budeme sa tešiť na vaše dojmy.

Na záver prikladáme aj dve videá zo zákulisia natáčania.

Domov
Zdieľať
Diskusia