Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2016, 16:12
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Minecraft, remake Levieho kráľa a Wolf Man našli svojich scenáristov

FILMY A SERIÁLY MINECRAFT
Uložiť Uložené

Veríme, že tvorcovia sa s touto neľahkou úlohou popasujú vo všetkých prípadoch úspešne.

To, že Disney sa chytilo prerábania svojich najväčších kreslených/animovaných klasík ste už samozrejme postrehnúť museli. Možno si ale neuvedomujete, v akej veľkej miere bude na nás štúdio svoje filmy chrliť. Práve preto sme pre vás koncom minulého roka pripravili rozsiahly článok o každom, dovtedy potvrdenom filme (prečítať si ho môžete na tomto odkaze). Len nedávno bolo oznámené aj filmové spracovanie Mulan a na naše prekvapenie aj Levieho kráľa (viac info tu). Nie je to na sto percent isté, ale takmer bezpochyby pritom pôjde o dielo tvorené z CGI. Niečo na štýl Knihy džungle, akurát tu nebude treba vytvárať prostredie okolo človeka, takže by vlastne mohlo ísť o full CGI movie. Znamenalo by to, že herci by nahovorili svoje repliky v štúdiu, maximálne urobili nejaké motion capture pohyby a celý film by tak vznikol v počítačoch. Réžie sa má ujať Jon Favreau a jeho tím. Práve oni stoja za Knihou džungle, takže o kvalitu by malo byť postarané. Otáznik visel nad menom scenáristu, ktorý bude mať poriadne ťažkú úlohu. Po týždňoch dohadov padlo konečné meno, ktorým je Jeff Nathanson. V portfóliu tohto 51-ročného tvorcu nájdeme filmy ako Križovatka smrti 2 a 3, Chyť ma, ak to dokážeš (s Tomom Hanksom a Leonardom DiCapriom), Terminál (taktiež s Tomom Hanksom) či Muži v čiernom 3. Najbližšie sa jeho scenáristický talent podrobí skúške 25. 5. 2017, kedy do kín príde piate pokračovanie Pirátov Karibiku.

Minecraft, remake Levieho kráľa a Wolf Man našli svojich scenáristov
Zdroj: Disney

Svojho tvorcu príbehu dostal aj Wolf Man, ktorý má byť súčasťou veľkého prepojeného filmového univerza monštrier, ktoré už nejakú dobu chystá štúdio Universal. Pokiaľ vás tento previazaný svet zaujíma a chcete sa o ňom dozvedieť niečo viac, klikajte na tento článok. Jednou z jeho súčastí bude aj Wolf Man, ktorý predsa len nie je taký populárny ako Múmia, kde si okrem iných zahrá aj Tom Cruise. O to ťažšie bude pre Davea Callahama (Expendables 1 a 2) urobiť scenár atraktívnym pre cieľového diváka. To sa pravdepodobne nepodarilo Aaronovi Guzikowskému (Prisoners), nakoľko ho vyššie spomínaný pán nahradil. Len pred pár dňami sme do tohto chystaného univerza nahliadli opäť, a to v prípade polemiky nad tým, či si Luke Evans zopakuje svoju úlohu Draculu, alebo či dostane upír vlastný remake s novým hercom pre potreby nového filmového sveta.

Minecraft, remake Levieho kráľa a Wolf Man našli svojich scenáristov
Zdroj: cinemassacre.com

Posledným z trojice snímok, ktoré našli svojho scenáristu je Minecraft. O vzniku tohto filmu sme vás prvýkrát informovali už pomerne dávno, no naše skeptické pocity sa odvtedy nijako nezmenili. Narozdiel od Warcraftu ale veríme, že v prípade sklamania sa fanúšikovia k snímke postavia triezvo, ale nepredbiehajme zbytočne. O scenár k filmu sa postará filmový/televízny herec Jason Fuchs, ktorý sa okrem jedného televízneho filmu postaral iba o scenár pre Dobu Ľadovú: Zem v pohybe a PAN: Cesty do Krajiny-Nekrajiny. Nevieme ako vy, no nám to na skepticizme neubralo. K tomu pridajme fakt, že od prác na konečnom scenári odstúpil Jon Spaihts (najbližšie jeho prácu uvidíme skrz Doctora Strangea od Marvelu) a dielo je dokonané. Film by mal produkovať Roy Lee (The LEGO Movie), ktorý sa pokúsi zopakovať podobný úspech, aký sa mu podarilo dosiahnuť aj s najznámejšou detskou skladačkou na svete, na režisérskej stoličke bude sedieť Rob McElhenney, tvorca seriálu It’s Always Sunny in Philadelphia. Čo hovoríte na tento výber?  Majú všetky snímky šancu na úspech?

Minecraft, remake Levieho kráľa a Wolf Man našli svojich scenáristov
Zdroj: Wired
Domov
Zdieľať
Diskusia