Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2016, 10:09
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ruská rieka sa znenazdajky sfarbila dočervena. Nezvyčajný farebný fenomén však pravdepodobne nespôsobila sama príroda

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Krvavočervená farba neveštila nič dobré.

Obyvatelia ruských miest na Sibíri sa už od narodenia musia obrniť odolnosťou voči zime a depresívnemu počasiu, no z času na čas sa aj v tejto odľahlej časti krajiny objaví čosi, čo sa dostane do svetových médií. Najnovším prírastkom do tejto rodiny sa stala rieka pri meste Noriľsk, ktorá zo dňa na deň zmenila svoju farbu a miestni ľudia začínali pomaličky panikáriť, pretože rieka by určite nemala byť červená. Fotografie nezvyčajného vodného úkazu sa rýchlo dostali na Instagram, kde ich medzi sebou šírili najmä obyvatelia samotného Noriľsku a priľahlých oblastí, avšak netrvalo dlho a o krvavočervenej vode sa dozvedel celý svet.

Našťastie, predbežné správy hovoria o tom, že rieku nepostihla žiadna prírodná katastrofa, svet sa nechystá skončiť a rieku nesfarbila ani krv tisícok mŕtvol, pretože zodpovedná by podľa úradov aj obyvateľov mala byť továreň na nikel. Aj keď spoločnosť Norilsk Nickel, ktorá továreň vlastní, vydala stanovisko, že so znečistením rieky nemá nič spoločné, ruské úrady už situáciu začali skúmať a veria, že vodu sfarbil únik materiálu zo zhrdzavenej rúry vedúcej do továrne. Rieka sa vraj dočervena odela už aj v minulosti a vtedy za to mohla práve továreň, čo je aj najpravdepodobnejším dôvodom terajšej ekologickej katastrofy.



 

#норильск #2016 #неvape #далдыкан #blood #борщ

Fotka zveřejněná uživatelem Владимир (@berezowskyvova),


Domov
Zdieľať
Diskusia