Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2016, 8:59
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zarobil 8 miliónov za rok 2015 a jeho príjem aj naďalej stúpa. PewDiePie baví masy a kráľovsky na tom zarába

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Každým rokom väčší úsmev na tvári.

Ak si už niekedy navštívil Youtube, potom si zrejme počul o chlapíkovi zvanom PewDiePie. Sympatický Švéd Felix Kjellberg začínal pred pár rokmi natáčať videá ako hanblivý chlapec a v súčasnosti sa s obrovskými náskokom môže pochváliť najväčším počtom odberateľov na celom Youtube a zároveň aj nepochybne najvyšším zárobkom. Pred viac ako rokom sme ťa informovali o tom, že Felix zarobil za rok 2014 takmer 7 miliónov eur, avšak jeho biznis sa ešte o čosi rozrástol a dnes sa tak podľa údajov môže usmievať, pretože pred zdanením mu rok 2015 vyniesol až 8,1 milióna eur.

Felix svoje zárobky získava cez vlastnú firmu Pewdie Productions AB a je celkom zaujímavé sledovať, ako sa hranie hier na internete postupne rok čo rok menilo na zlatú baňu. V roku 2012 vykázal PewDiePie ročný príjem okolo milióna eur, v roku 2013 to už bolo cez 3 milióny eur a spomínaný rok 2014 priniesol obrovský skok na 7 miliónov, čo však Felixa nezastavilo a vo svojej závideniahodnej ceste na vrchol ešte stále pokračuje. Zaujímavosťou môže byť aj porovnanie počtu odberateľov, keďže za rok a pár dní sa ich pridalo už takmer ďalších 9 miliónov a nik netuší, kam až Felixova popularita dokáže siahať. Nesmieme zabudnúť ani na to, že Felix každoročne organizuje niekoľko charitatívnych zbierok a snaží sa pomáhať aj tým v horšej situácii, a keď jeho videá ľudí bavia a vedia ich rozosmiať, prečo by si za to tie peniaze nezaslúžil?

Zarobil 8 miliónov za rok 2015 a jeho príjem aj naďalej stúpa. PewDiePie baví masy a kráľovsky na tom zarába
Zdroj: Youtube - Pewdiepie
Späť
Zdieľať
Diskusia