Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2016, 14:46
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Historický úspech! Štefan Svitko skončil na Dakare na 2. mieste a prepísal slovenské dejiny

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Štefan Svitko zaknihoval historický úspech.

Presne pred rokom sme na Slovensku oslavovali historický úspech po 16 rokoch, keď Ivan Jakeš na Rally Dakar vyhral 11. etapu. Etapu síce pôvodne dokončil na treťom mieste, ale po penalizáciách sa posunul na prvé, a tak sa slovenskí fanúšikovia motoršportu radovali zo skvelého úspechu. O rok neskôr nám však úsmevy na tváre priniesol Štefan Svitko, ktorý oficiálne na Dakare v roku 2016 skončil na neuveriteľnom 2. mieste.

V kategórii motocyklov sa na prvom mieste umiestil Austrálčan Price a tretí skončil Čiľan Quintanilla, s ktorým Svitko v poslednej etape zvádzal na diaľku boj o druhú priečku. Keďže Svitko do záverečnej etapy štartoval so slušným náskokom viac než 15 minút na svojho konkurenta, nikam sa nenáhlil a opatrnou jazdou si došiel do cieľa až po 5. etapovú priečku, kým Quintanilla vyhral, ale stratu už zmazať nedokázal.

Ďalší štartujúci Slovák Ivan Jakeš, ktorý v roku 2013 skončil na parádnom celkovom 4. mieste, bohužiaľ tento ročník Dakaru nedokončil, ale o to viac nás potešil výsledok Svitka, ktorý nielenže urobil historický výsledok pre Slovensko, ale aj pre samého seba, keď si zlepšil osobné maximum z piateho miesta v minulom ročníku, respektíve z roku 2012. V rámci kariéry na Rally Dakar Svitka viackrát postihol smutný osud, keď v roku 2011 a 2013 musel nedobrovoľne odstúpiť, ale tento rok sa našťastie na Štefana šťastena usmiala a dovolila mu zvládnuť celé podujatie bez výrazného zaváhania. Teraz ho už čakajú iba oficiálne povinnosti a konferencia, ktorá sa odohrá o 18:00 nášho času a sledovať ju budeš môcť na tomto odkaze.

Historický úspech! Štefan Svitko skončil na Dakare na 2. mieste a prepísal slovenské dejiny
Historický úspech! Štefan Svitko skončil na Dakare na 2. mieste a prepísal slovenské dejiny
Domov
Zdieľať
Diskusia