Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2015, 10:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Jakub Hvozdovič

Kňaz s násilnými sklonmi sa rozhodne postaviť samotnému Bohu v seriáli Preacher

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

AMC nie je žiadna druhotriedna spoločnosť a spracovaním tejto komiksovky to iba potvrdzujú.

Sony Pictures Television a AMC Studios nám po kratučkom a šťavnatom teaseri predstavujú plnohodnotný, našľapaný trailer na ich nový seriál Preacher. Ten priamo vychádza z rovnomennej predlohy, ktorú vytvoril Garth Ennis (mimochodom, jeden z autorov Hellblazera/Constantinea), publikovanú pod oddelením DC Vertigo. Takto publikované diela sa vymykajú zaužívanému komiksovému kódexu, môžu byť násilnejšie, temnejšie, častokrát s grafickým vyobrazením či zobrazujúce istú satiru alebo kritiku spoločnosti. Najznámejšie adaptácie sú napríklad už spomínaný Constantine, The Fountain či V for Vendetta. 

Dnešný trailer pre Preachera je mimoriadne násilný, agresívny a pre nás osobne aj strhujúci. V hlavnej role sa predstaví Dominic Cooper, ktorý si na pokraji svojej viery uvedomí prepojenie s nadprirodzenou bytosťou zvanou Genesis, zrodenou vďaka démonovi, ale aj anjelovi. Kňaz má schopnosť slova silného ako Boh, a teda dokáže prinútiť ľudí, aby ho poslúchli. Okrem toho je ale extrémne nebezpečný a nebojí sa lámať ruky a pravdepodobne ani srdcia. Komiksovú predlohu nepoznám, takže nám s dejom môžete pomôcť v komentári. V seriáli by sa kňaz mal vydať na cestu za Bohom, ktorý sa zriekol svojich povinností v nebi, pričom na to ale rozhodne nebude sám. 

Hrajú Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, W. Earl Brown, Lucy Griffiths či Elizabeth Perkins. Seriál vzniká v AMC (The Walking Dead, Breaking Bad...) v spolupráci so Sony. Produkujú Evan Goldberg a Seth Rogen, pričom pilot napísal Sam Catlin (Breaking Bad), ktorý bude zároveň figurovať aj na pozícii showrunnera. Preacher sa začne vysielať niekedy koncom jari/začiatkom leta 2016.

Domov
Zdieľať
Diskusia