Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti MUMO Health.
dnes 19. októbra 2024 o 9:00
Čas čítania 1:33
Sponzorovaný obsah

Slováci vymysleli unikátny test pre tehotné ženy. Z pohodlia domova jednoducho zistíš, ktoré dôležité živiny ti chýbajú

Slováci vymysleli unikátny test pre tehotné ženy. Z pohodlia domova jednoducho zistíš, ktoré dôležité živiny ti chýbajú
Zdroj: MUMO
ZDRAVIE TEHOTENSTVO
Uložiť Uložené

Až 9 z 10 tehotných žien má nedostatok kľúčových živín, ktoré sú potrebné pre zdravie matky aj dieťaťa.

Tehotenstvo je obrovská jazda, a niekedy je ťažké odhadnúť, čo tvoje telo naozaj potrebuje. O tom, ako sa starať o seba a bábätko, koluje množstvo názorov, ale pravda je taká, že každá žena je iná. A práve tu prichádza na scénu slovenský startup Mumo Health s revolučným riešením, ktoré ti pomôže zistiť, čo tvoje telo počas tehotenstva naozaj potrebuje – bez toho, aby si musela behať po doktoroch.  

Zistili, že 9 z 10 žien má problém 

Myslíš si, že pestrá strava stačí? Nové výskumy hovoria, že nie. Až 9 z 10 tehotných žien má nedostatok kľúčových živín, ktoré sú potrebné pre zdravie matky aj dieťaťa. Na vine je hektický životný štýl, znížená kvalita potravín a tiež fakt, že bežné doplnky stravy často neodrážajú skutočné potreby. Tento nedostatok môže viesť k problémom ako preeklampsia, tehotenská cukrovka či dokonca kognitívne poruchy u bábätka.  

Odpoveď našli vo vede  

Startup Mumo Health v spolupráci so špičkou medzi vedcami a gynekológmi vyvinul domáci test, ktorý ti pošlú priamo domov. Stačí odobrať pár kvapiek krvi z prsta, ktoré pošleš späť do certifikovaného laboratória, a výsledky získaš priamo v aplikácii. Na základe tvojich výsledkov ti Mumo vytvorí nutričný plán šitý na mieru, ktorý zahrňuje všetko od výživových odporúčaní, cez recepty na mieru až po suplementačný plán, prispôsobený tvojej fáze tehotenstva, zdravotným obmedzeniam či intoleranciám. Žiadne hádanie, len čistá veda.

mumo
Zdroj: MUMO

Minimalizuješ riziká a podporíš vývoj bábätka

Nedostatok živín nie je len nepohodlný – môže mať vážne následky pre teba aj tvoje bábätko. S testom od Mumo dostaneš všetko pod kontrolu: personalizovaný plán ti pomôže udržať hladiny živín v optimálnom stave a znížiť riziko komplikácií. Aplikácia od Mumo sa tak stane tvojim partnerom počas tehotenstva, je totiž plná užitočných tipov pre každý trimester. 

Gynekológovia sú nadšení

Slovenskí gynekológovia vítajú tento nový prístup s otvorenou náručou. Podľa uznávanej gynekologičky Alexandry Krištúfkovej, ktorá na projekte spolupracuje, poskytuje Mumo úplne nový pohľad na zdravie tehotných žien, ktorý pri bežných poradniach chýba. A s podporou neurovedca Norberta Žilku a jeho tímu si môžeš byť istá, že ide o riešenie postavené na najnovších vedeckých poznatkoch.

mumo
Zdroj: mumo

Najlepší štart do života bábätka

Ak čakáš bábätko a chceš mať istotu, že mu dávaš to najlepšie od samého začiatku, Mumo Health je ideálnou voľbou. Jednoduchý test, personalizované odporúčania a všetko priamo z pohodlia domova. Už žiadne zmätky a experimenty s výživovými doplnkami – s Mumo bude tvoje tehotenstvo pod kontrolou.

vyskúšaj mumo
MUMO
Zdroj: MUMO
Domov
Zdieľať
Diskusia