Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
30. augusta 2024 o 14:11
Čas čítania 0:47
Jela Vážanová TASR

Zmrzlináreň ponúka príchute vyprážaného syra či segedínu. Netradičný koncept blízko našich hraníc láka turistov

GASTRO GASTROPRIEMYSEL MAĎARSKO ZMRZLINA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V Maďarsku sa malá zmrzlináreň v meste Tatabánya stala populárnou vďaka svojim zmrzlinám s neobvyklými príchuťami.

Vlastník zmrzlinárne, 44-ročný Robert Reinhardt, sa rozhodol experimentovať s netradičnými príchuťami na základe návrhov, ktoré dostával prostredníctvom sociálnych sietí. Prvými neobvyklými zmrzlinami, ktoré vytvoril, boli verzie s chuťou piva a zemiakových placiek. „Niektorým ľuďom to hlava nebrala už vtedy,“ priznal Reinhardt pre agentúru AFP.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cukrászda (@robertocuki)

Zmrzlináreň sa nachádza na severozápade Maďarska, len asi 40 minút jazdy od slovenského Komárna. V ponuke preto nájdeš aj zmrzlinu s príchuťou tradičných maďarských jedál ako segedínsky guláš, kurací paprikáš či guláš.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cukrászda (@robertocuki)

Medzi ďalšie unikátne príchute, ktoré Reinhardt vytvoril, patria špagety Bolognese, miešané vajcia so slaninou, paradajková polievka, ovčí syr s kôprom a vyprážaný syr. Cena takého unikátneho kopčeka je však iba 500 forintov, čo je približne 1,27 eura.

„Zistil som, že z týchto kombinácií dokážete získať skutočne fantastické chute. Toto nie je len nejaký trik,“ tvrdí Reinhardt.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cukrászda (@robertocuki)

Podľa Robertovej manželky Eni sa návštevnosť podniku zvýšila troj- až štvornásobne. Vzhľadom na rastúci záujem preto Reinhardt plánuje rozšíriť svoju prevádzku aj do Budapešti, kde chce ponúkať svoje netradičné zmrzliny aj v zimných mesiacoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia