Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
30. augusta 2024 o 14:11
Čas čítania 0:47
Jela Vážanová TASR

Zmrzlináreň ponúka príchute vyprážaného syra či segedínu. Netradičný koncept blízko našich hraníc láka turistov

Diskutovať
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

V Maďarsku sa malá zmrzlináreň v meste Tatabánya stala populárnou vďaka svojim zmrzlinám s neobvyklými príchuťami.

Vlastník zmrzlinárne, 44-ročný Robert Reinhardt, sa rozhodol experimentovať s netradičnými príchuťami na základe návrhov, ktoré dostával prostredníctvom sociálnych sietí. Prvými neobvyklými zmrzlinami, ktoré vytvoril, boli verzie s chuťou piva a zemiakových placiek. „Niektorým ľuďom to hlava nebrala už vtedy,“ priznal Reinhardt pre agentúru AFP.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cukrászda (@robertocuki)

Zmrzlináreň sa nachádza na severozápade Maďarska, len asi 40 minút jazdy od slovenského Komárna. V ponuke preto nájdeš aj zmrzlinu s príchuťou tradičných maďarských jedál ako segedínsky guláš, kurací paprikáš či guláš.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cukrászda (@robertocuki)

Medzi ďalšie unikátne príchute, ktoré Reinhardt vytvoril, patria špagety Bolognese, miešané vajcia so slaninou, paradajková polievka, ovčí syr s kôprom a vyprážaný syr. Cena takého unikátneho kopčeka je však iba 500 forintov, čo je približne 1,27 eura.

„Zistil som, že z týchto kombinácií dokážete získať skutočne fantastické chute. Toto nie je len nejaký trik,“ tvrdí Reinhardt.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cukrászda (@robertocuki)

Podľa Robertovej manželky Eni sa návštevnosť podniku zvýšila troj- až štvornásobne. Vzhľadom na rastúci záujem preto Reinhardt plánuje rozšíriť svoju prevádzku aj do Budapešti, kde chce ponúkať svoje netradičné zmrzliny aj v zimných mesiacoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia