Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2024 o 11:23
Čas čítania 0:41
Anna Vondráková

Porazil aj Ralpha Laurena či Armaniho. Prestížny časopis Time zaradil českú kolekciu Jana Černého na tretie miesto

Porazil aj Ralpha Laurena či Armaniho. Prestížny časopis Time zaradil českú kolekciu Jana Černého na tretie miesto
Zdroj: Český olympijský tým/propagačný materiál
MÓDA ČESKÁ REPUBLIKA ČESKO MÓDA OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené

Českú olympijskú kolekciu, ktorá patrí medzi tri najvydarenejšie, pritom mnohí Česi spočiatku kritizovali.

Modely českej olympijskej kolekcie, ktorú vytvoril Jan Černý, porazili aj návrhy svetových módnych gigantov s oveľa väčším rozpočtom a väčšími zdrojmi, ako sú Ralph Lauren, ktorý tvoril pre tím Spojených štátov, alebo Emporio Armani, ktorý navrhoval pre Taliansko.

„Je veľa ľudí, ktorí ju (kolekciu) milujú, a veľa ľudí, ktorí ju nenávidia,“ poznamenal Jan Černý v rozhovore k článku, ktorý zaradil jeho modely medzi tri najlepšie. „Je to také typické české správanie,“ zažartoval. „Sami sebe veľmi neveríme a potrebujeme, aby nám to niekto iný schválil,“ dodal.

Odporúčané
Jan Černý: Virgil Abloh je veľmi pokorný, ale tiež zaneprázdnený človek. Zastihneš ho väčšinou len ráno pri kávovare (Rozhovor) Jan Černý: Virgil Abloh je veľmi pokorný, ale tiež zaneprázdnený človek. Zastihneš ho väčšinou len ráno pri kávovare (Rozhovor) 25. februára 2021 o 9:30

Narážal tým na to, že po tom, čo česká kolekcia začala byť obdivovaná aj v zahraničí a na sociálnych sieťach, zmenila názor aj časť českej spoločnosti, ktorá ju dovtedy kritizovala.

„Ich uniformy sa vyznačujú dizajnom, ktorý sa odpútava od typického športového oblečenia s módnejšími prvkami a výrazným remeselným spracovaním,“ uviedol časopis Time v komentári k najlepším tohtoročným kolekciám. Okrem tej českej sú podľa nich medzi najlepšími aj uniformy z Mongolska a Haiti.

Domov
Zdieľať
Diskusia