Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2024 o 11:26
Čas čítania 1:09
Daniel Mikolášik

Voyo sa doťahuje na Netflix. Presiahlo významnú hranicu v počte predplatiteľov, na Slovensku prichádza s drahším balíčkom

FILMY A SERIÁLY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB VOYO
Uložiť Uložené

Do konca budúceho roka by mohlo prekonať miliónovú hranicu.

Streamovacia služba Voyo z dielne Markízy má už vyše 850-tisíc predplatiteľov na Slovensku a v Česku. Počas filmového festivalu v Karlových Varoch (KVIFF) o tom informovali zástupcovia TV Nova. Ako píše server Filmtoro.cz, pomaly sa doťahuje na Netflix v našich končinách a je reálne, že do konca budúceho roku dosiahne milión predplatiteľov.

Skupina PPF, pod ktorú televízie Nova a Markíza patria, reportovala prekonanie miliónovej hranice už skôr vo výročnej správe, avšak v reporte počítala všetky trhy dokopy vrátane Bulharska, Rumunska, Slovinska či Chorvátska.

Graf predplatiteľov Voyo (v tisícoch) v Česku aj na Slovensku – realita vs. plán.
Graf predplatiteľov Voyo (v tisícoch) v Česku aj na Slovensku – realita vs. plán. Zdroj: Filmtoro.cz via Voyo

Voyo sa tak postupne doťahuje na Netflix, ktorý síce lokálne čísla pre česko-slovenský trh nezverejňuje, ale odhadom by nemal byť počet predplatiteľov vyšší ako 700-tisíc v Česku a 300-tisíc na Slovensku. Rast predplatiteľov na Slovensku však môže do istej miery ovplyvniť aj nový, drahší balíček.

Odporúčané
Za vraždu manželky a dcéry elektrickým prúdom dostal 28 rokov väzenia. Petr Kramný svoju vinu dodnes popiera Za vraždu manželky a dcéry elektrickým prúdom dostal 28 rokov väzenia. Petr Kramný svoju vinu dodnes popiera 3. augusta 2024 o 10:00

Ten obsahuje športové prenosy Nova Sport 1 až 6 (slovenská futbalová liga, Liga majstrov, formula 1, NHL) a po novom aj Canal+ Sport (Premier League). Predplatitelia si ho môžu kúpiť za dvojnásobok ceny – 12 eur. Štandardné predplatné však stále stojí 5,99 € na mesiac.

Úspech ambiciózneho projektu Voyo nečakalo ani samotné vedenie, o to viac, keď platformu spustili v čase už zabehnutých svetovo známych streamovacích služieb. To sa odrazilo aj na ich očakávaniach. Podľa ich slov totiž chcú do roku 2026 dosiahnuť hranicu 1 milióna predplatiteľov, no sú na najlepšej ceste, aby sa im to podarilo ešte skôr.

„Voyo chce stáť vedľa tých najväčších hráčov na trhu ako najsilnejšia lokálna služba. Je celosvetovým trendom, že si v domácnosti (používatelia) predplácajú viac streamovacích služieb. Očakávame, že v roku 2025 to budú v priemere tri. Voyo chce byť jednou z nich. Od tohto cieľa sme doslova na dosah ruky,“ povedal minulý rok Daniel Grunt, digitálny riaditeľ mediálnej spoločnosti CME, v rozhovore pre CzechCrunch.

voyo ruža pre nevestu dolli
Zdroj: Voyo
Domov
Zdieľať
Diskusia