Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
24. mája 2024, 15:38
Čas čítania 1:06
Radoslava Juračková

Slafkovský povedal, že Ramsaymu bude vďačný do konca života. Tréner mu odkázal, že zápas nemusí byť vždy o ňom

ŠPORT CRAIG RAMSAY HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ MS V HOKEJI 2024 PRAHA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Craig Ramsay trénoval slovenskú reprezentáciu aj na tohtoročnom šampionáte, ktorý sa koná v Českej republike. Naši už vypadli.

Slovensko vo štvrtok odohralo svoj posledný zápas na majstrovstvách sveta v hokeji, ktoré sa tento rok konajú v Česku. V Prahe odohrali štvrťfinálový zápas proti Kanade, ktorý sa skončil prehrou 3 : 6. Po zápase sa vyjadril Juraj Slafkovský.

Novinárov zo Šport24 zaujímalo, či by sa cítil komfortne aj v pozícii lídra, keďže má len 20 rokov. „Prečo nie? Ja som chcel byť líder a aj som sa to snažil v každom zápase ukázať. Aj keď som niekedy ukazoval na ľade frustráciu, tak to nebolo, že som bol na niekoho nas*atý alebo tak, ale proste som chcel vyhrať. Ja milujem vyhrávať,“ odpovedal Juraj.

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ramsay je podľa Slafkovského dobrý tréner

V hokejovom svete sa už dlhšie skloňuje ďalšie pôsobenie trénera Craiga Ramsayho v našom reprezentačnom tíme.

Na otázku, či by mal podľa Juraja zotrvať, mal mladý hokejista jednoznačnú odpoveď. „Určite, Craig je dobrý tréner. Nie sú to však moje rozhodnutia, nechám to na kompetentných,“ povedal na adresu Kanaďana.

Odporúčané
Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov 29. mája 2024, 14:30

„Vytiahol ma do reprezentácie, keď som mal 16 či 17 rokov, za čo mu budem vďačný do konca života. Vždy som bol rád, keď som mohol pod ním reprezentovať,“ dodal Slafkovský.

V reakcii na slová Slafkovského sa pre Šport24 vyjadril aj tréner slovenskej reprezentácie. Svoje slová však adresoval aj Šimonovi Nemcovi, ktorý patrí k najmladším hráčom zostavy.

„Vidím v nich veľkých šampiónov, no musia si uvedomiť, že nie vždy to musí byť o nich, niekedy je to totiž o tíme. Obaja na seba niekedy vytvárajú priveľký tlak, aby oni boli tí, ktorí rozhodnú, obaja berú veci do vlastných rúk. Namiesto toho by mali nechať veci plynúť. Napriek tomu si myslím, že z oboch budú skvelí hráči,“ zhodnotil výkonnosť mladých športovcov.

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia