Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2024 o 9:56
Čas čítania 0:55
Barbora Adamkovičová

Lotyš schudol počas zápasu so Slovenskom až 7 kg, skončil na infúziách. Hráči sa sťažujú na extrémne teploty na štadióne v Ostrave

ŠPORT JURAJ SLAFKOVSKÝ MS V HOKEJI 2024
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Mohli by pustiť klímu, ale asi šetria,“ komentoval s úškrnom Juraj Slafkovský. Na extrémne teplo doplatil aj hráč poľského tímu, ktorý po problémoch na ľade odpadol počas večere.

Po tom, čo v nedeľu v rámci MS v ľadovom hokeji prehrali Slováci s Lotyšmi 2 : 3 po samostatných nájazdoch, športových nadšencov šokovala ďalšia informácia. Extrémne teploty v Ostravar Aréne v Ostrave spôsobili, že lotyšský brankár Kristers Gudlevskis počas zápasu schudol až 7 kilogramov. Musel byť dokonca hospitalizovaný, skončil na infúziách.

Na teplo sa cez víkend sťažoval aj Juraj Slafkovský. „Bolo mi strašne teplo. Mohli by pustiť klímu, ale asi šetria,“ poznamenal s úškrnom slovenský útočník po zápase s Francúzskom pre TV JOJ. Zároveň poznamenal, že aj bujaré skandovanie fanúšikov na štadióne spôsobovalo v hale „neskutočné teplo“.

Dokonca sám Ján Pardavý, asistent trénera Craiga Ramsayho, v rozhovore pre portál Šport.sk priznal, že v dôsledku vysokých teplôt naši hráči vypotia „hektolitre vody“, čo im občas spôsobuje aj kŕče.

Okrem lotyšského brankára doplatil na extrémne teplo v aréne aj poľský brankár českého pôvodu Tomáš Fučik, ktorý takisto skončil v nemocnici. „Gudlevskis musel ísť po našom zápase do nemocnice. Odviezli ho na infúzie. Mal kŕče. Nie je to nič príjemné. Poliak odpadol na večeri. Tiež mal kŕče počas zápasu a rovnako aj jeho brali do nemocnice,“ dodal Pardavý.

Odporúčané
Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov 29. mája 2024 o 14:30

„Je to dané aj tým, že posledné zápasy sme hrali vždy neskoro večer. Problém je zrejme vo vzduchotechnike. Nemôžeme sa však na to sťažovať. So súpermi máme rovnaké podmienky, nemôžeme sa na to vyhovárať,“ uzavrel Pardavý.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Šport.sk (@sport_sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia