Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2024, 16:00
Čas čítania 0:43
Radoslava Juračková

Šéf Renaultu vyzýva na európsku spoluprácu. Budúcnosť vidí v automobilovom Airbuse

TECH AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL RENAULT
Uložiť Uložené

Európsky automobilový priemysel čelí výzve.

Šéf francúzskeho Renaultu sa podpísal pod otvorený list, ktorý v pondelok spoločnosť zverejnila. Odkazuje, že dúfa v partnerstvo európskych výrobcov automobilov.

„Myslím si, že dokážeme dosiahnuť svoje ciele prostredníctvom spoločného úsilia a partnerstva medzi verejným a súkromným sektorom. V prípade Airbusu sme už videli, že to Európa dokáže.“ V liste de Meo odkazuje na európskeho výrobcu lietadiel, ktorý vznikol spojením síl európskych ekonomických veľmocí.

Stoja za ním Nemci, Francúzi, Španieli a Briti. V spolupráci vidí zmysel a myslí si, že práve vďaka kooperácii dokáže Airbus konkurovať zámorskému Boeingu.

Renault 5,
Zdroj: https://en.media.groupe.renault.com/news/renaults-nouvelle-vague-670d-989c5.html

Budúcnosť automobilovej produkcie je práve v spolupráci

Šéf automobilky Luca de Meo vidí budúcnosť v takzvanom automobilovom Airbuse. Obrovské náklady na produkciu lacných áut poháňaných elektrinou by sa mohli rozdeliť a výroba by mohla expandovať. „Ekologická transformácia je teraz tímovým športom,“ odkazuje de Meo európskym výrobcom. Inšpiráciu vidí v Číne, ktorá spojila svoje sily aj na úrovni financovania.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

Podľa agentúry Reuters Európu čaká príliv lacných automobilov s elektrickým pohonom a nadčasovou batériovou technológiou zo spomínanej Číny. De Meo odporúča spustenie projektov, na ktorých budú Európania spolupracovať. Ide o malé autá, inteligentné nabíjačky alebo dodávky najdôležitejších materiálov.

Domov
Zdieľať
Diskusia