Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti EXCIMER.
14. februára 2024, 16:00
Čas čítania 1:14
Sponzorovaný obsah

Študentka vyhrala v našej súťaži laserovú operáciu očí za 1 600 eur. Ako dopadol zákrok? (REPORTÁŽ)

ZDRAVIE REFRESHER VIDEO ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Toto laserové centrum vykonalo viac ako 100-tisíc zákrokov a navštívili ho aj známe slovenské celebrity.

Minulý rok oslávilo laserové centrum EXCIMER svoje 30. výročie a pri tejto príležitosti sme spolu s nimi uskutočnili súťaž o operáciu očí v hodnote 1 600 eur. Výhru si odniesla 20-ročná študentka Lucia a v tomto videu sa dozvieš, ako prebiehal jej zákrok. 

Lucia je budúca vysokoškoláčka a bez okuliarov nevidela vôbec nič – jej dioptrie sa pohybovali medzi 6 a 7. Mala pomerne vysokú krátkozrakosť v kombinácii s astigmatizmom. Preto podstúpila laserovú metódu bez rezu s názvom Lasek 7D.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Luciu sprevádzala naša moderátorka Deniska, ktorá taktiež podstúpila operáciu očí pred 5 rokmi. Pred samotným zákrokom Lucia priznala, že sa trochu bojí, ale zároveň sa teší, že už nebude musieť nosiť okuliare. „Ľudia sa boja hlavne toho priebehu operácie, že im bude niekto rezať, pichať do oka a podobné veci. To vôbec nie je pravda a naozaj sú tie metódy skoro úplne neinvazívne,“ vysvetľuje primár centra EXCIMER MUDr. Vladimír Siska.

Vieš o tom, že centrum EXCIMER disponuje 7D laserom, ktorý je jediný na Slovensku? Táto technológia ti odstráni 1 dioptriu za 1,3 sekundy.

Hoci mala Lucia pred samotnou operáciou veľký stres, zákrok prebehol v poriadku a bez komplikácií. Po mesiaci navštívila centrum opäť, aby sa lekári uistili, že je všetko okej a nemá žiadne ťažkosti. „Cítim sa výborne, vidím úplne na sto percent. Nepotrebujem ani šošovky, ani okuliare, takže som veľmi spokojná a šťastná,“ potvrdila Lucia.

Vďaka EXCIMERU má Lucia doživotnú záruku, čiže ak by pociťovala nejaké zhoršenie zraku, dodatočnú korekciu bude mať zadarmo.

Očné centrum EXCIMER sa špecializuje na odstránenie zrakových chýb, ako napríklad krátkozrakosť, astigmatizmus či sivý zákal, a nájdeš ho v Karlovej Vsi v Bratislave. Centrum počas svojho pôsobenia vykonalo viac ako 100-tisíc zákrokov a navštívili ho aj známe slovenské osobnosti, ako napríklad Matej Zrebný, Lucypug či Lucia Javorčeková.

Objednaj sa na vyšetrenie
Využi kód REFRESHER250 a získaj zľavu v hodnote 250 eur na zákrok, ktorý podstúpila aj naša čitateľka Lucia.
excimer
Zdroj: Excimer
Domov
Zdieľať
Diskusia