Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Notino.
11. januára 2024, 14:00
Čas čítania 2:24
Sponzorovaný obsah

7 zmyselných parfumov, s ktorými budeš pôsobiť na ostatných ako magnet. Voňaj ako bohyňa

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Takto vonia príťažlivosť.

Zamysleli sme sa, čo by tento rok mohla pre teba znamenať fráza new year, new me. Vybrali sme niekoľko zmyselných parfumov, ktoré pútajú pozornosť a dodajú ti sebavedomie v roku 2024. Ak sa niektorý z nich rozhodneš vyskúšať, očakávaj, že celkom často budeš počuť otázku Kto tu tak dobre vonia?

Podľa nášho výberu sexepíl vonia hlavne ako orientálna zmes bergamotu, jazmínu, citrusových kvetov a santalového dreva. Tieto kombinácie sú brutálne príťažlivé a nadčasové – nech už si vyberieš ktorýkoľvek z uvedených parfumov, nešliapneš vedľa.  

YSL Black Opium 

  • od 47, 50 € (za 30 ml)
notino
Zdroj: Notino

V kampani hviezdi Zoë Kravitz, ktorá nám parfum okamžite predala. Black Opium má vyjadrovať ženskosť a zmyselnosť a je vhodná predovšetkým na večerné nosenie. Táto vôňa je veľmi výrazná, orientálna a hlavne hot. Spočiatku kombinuje hruškové tóny s kvetom pomarančovníka a ružovým korením. Intenzívne kávové srdce parfumu je podfarbené jazmínom a v základe dominuje hrejivá vanilka. Vôňa YSL Black Opium bola uvedená na trh ešte v roku 2014 a stále nás neprestala baviť.

ysl black opium

Tom Ford Black Orchid

  • od 37,10 € (za 10 ml)
notino
Zdroj: Notino

Flakón zdobí čierne rebrovanie a prvky z 20. a 30. rokov minulého storočia. Vôňa Black Orchid by sa dala opísať ako luxusná, elegantná a temná. Najprv ucítiš citrusové tóny bergamotu a hľuzovky, ktoré prechádzajú do vzácnej čiernej orchidey a ovocia. Základ vône tvorí pačuli, santalové drevo, vanilka či kadidlo. S týmto parfumom budeš pôsobiť na ľudí v okolí ako magnet.

tom ford black orchid

BYREDO Gypsy Water

  • od 155 € (za 50 ml)
notino
Zdroj: Notino

Do nášho zoznamu sme vybrali aj vôňu, ktorú môžeš požičať aj frajerovi. BYREDO Gypsy Water je unisexový parfum, ktorý vyjadruje spontánnosť, život v lese a nespútanosť kočovného života. Na začiatku ťa očaria citrusové tóny, jalovec a pikantná vôňa čierneho korenia. Potom prechádza do kadidla a ihličia. Základ parfumu sa nesie v tónoch ambry, hrejivého santalového dreva a vanilky. Zoženie poteší aj vegánov, pretože neobsahuje žiadne zložky živočíšneho pôvodu.

BYREDO Gypsy Water

Mugler Angel

  • od 65, 50 € (za 25 ml)
notino
Zdroj: Notino

Mugler Angel spôsobil vo svete parfumov malý prevrat – neobsahuje žiadne kvety (čo pri parfumoch nie je bežné), ale iba gurmánske ingrediencie. Inak povedané, s týmto parfumom budeš voňať na zjedenie. Spočiatku kombinuje výraznú vôňu kalábrijského bergamotu a tóny pačuli, červeného ovocia a intenzívnu vanilku. Následne prechádza do karamelu a čokolády. Najdlhšie ti na tele vydrží vôňa vanilky, santalového dreva a pačuli, ktoré tvoria základ vône. 

mugler angel

Viktor & Rolf Flowerbomb

  • od 20,60 € (za 10 ml)
notino
Zdroj: Notino

Tento parfum má neobyčajne výstižný názov – je doslova kvetinovou explóziou, s ktorou budeš voňať ako bohyňa lásky. Vo flakóne Flowerbomb nájdeš tie najzmyselnejšie kvety z celého sveta, ako napríklad frézie, jazmín, orchideu a ružu. Na počiatku parfumu ucítiš bergamot a čaj, ktorý prejde do výraznej a orientálnej vône kvetov. 

Viktor & Rolf Flowerbomb

YSL Libre Intense

  • od 71,60 € (za 30 ml)
notino
Zdroj: Notino

V Yves Saint Laurent vedia, ako na sexy vône, ktoré pútajú pozornosť. Libre Intense už v úvode mieša bergamot, mandarínku a levanduľu. Potom ťa upúta intenzívna kombinácia pomarančového kvetu, jazmínu a orchidey, ktorá sa postupne mení na hrejivú vanilku z Madagaskaru, vetiver a ambru. Ide o vyzretú vôňu, ktorá je vhodná skôr na večerné nosenie. 

YSL libre intense

GIVENCHY L’Interdit Rouge

  • od 65,50 € (za 30 ml)
notino
Zdroj: Notino

Takto vonia zakázané ovocie. Ako si môžeš tipnúť už podľa flakónu, témou tohto parfumu je túžba a pokušenie. L’Interdit Rouge je veľmi vyzretá a zmyselná vôňa, ktorá kombinuje kvetinové tóny s drevom a korením. V úvode ucítiš najmä krvavý pomaranč, korenie a zázvor. Tento parfum sa postupne odhaľuje do pomarančového kvetu, jazmínu a končí sa tónmi pačuli a santalového dreva. 

GIVENCHY L’Interdit Rouge
Domov
Zdieľať
Diskusia