Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2023, 12:30
Čas čítania 4:17
Martin Adam Pavlík

10 najlepších hororov roka 2023

10 najlepších hororov roka 2023
Zdroj: Warner Bros. US
FILMY A SERIÁLY BRUTÁLNE HORORY FILMY A SERIÁLY HOROR
Uložiť Uložené

Ktoré horory sa nám tento rok páčili najviac?

Zrýchlený tep, adrenalín v krvi, zimomriavky na chrbte či samovoľný krik rozliehajúci sa po celej bytovke. To všetko vedia navodiť. Horory sú najvzrušujúcejším žánrom filmografie a my ich milujeme. Občas sa jednoducho radi bojíme a potrebujeme cítiť, že žijeme. 

Nakrútiť dobrý horor nie je však jednoduché. Každý rok vzniknú desiatky, pričom len niekoľko z nich sa vymyká zaužívanému klišé, prináša niečo originálne a uchvacuje prepracovaným vizuálom a efektmi. Aj tento rok sa ich urodilo niekoľko výnimočných, preto sme pre teba pripravili tento výber. 

Nasledujúce týždne budeme v Refresheri prinášať rebríčky o najlepších hrách, filmoch, seriáloch či hudbe za rok 2023, ako aj zoznamy najočakávanejších hier, filmov, seriálov a podobne na rok 2024.

Ak chceš zostať v obraze a vedieť, čo bolo najlepšie tento rok a na čo sa oplatí tešiť na budúci rok, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+ a čítaj všetky zamknuté články bez ďalších poplatkov.

Talk to Me horory
Zdroj: Umbrella Entertainment

10. The Nun II (réžia: Michael Chaves)

Desivá prechádzka peklom, po ktorej nezaspíš. Aj tak by sme mohli označiť toto pokračovanie úspešného hororu The Nun z roku 2018, ktorý je vlastne prequelom série Conjuring. Michael Chaves priam terorizuje diváka postupným pridávaním znepokojivých, násilných scén a vôbec ho nešetrí.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Aj keď samotný príbeh nie je príliš originálny, dvojka ťa dostane najmä dusnou, temnou atmosférou, efektmi a presvedčivými hereckými výkonmi hlavných predstaviteľov. 

Mníška 2 The Nun II horory
Zdroj: Warner Bros

9. Infinity Pool (réžia: Brandon Cronenberg)

Syn slávneho režiséra Davida Cronenberga sa od otca predsa len niečo naučil. Jeho najnovší film Infinity Pool je poriadne nepríjemnou a zvrhlou jazdou s množstvom šokujúcich scén, pri ktorých si budú slabšie povahy zakrývať oči. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 150243 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia