Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. septembra 2023, 14:51
Čas čítania 0:46
Dominik Vetrák

ŠTATISTIKA: Prekvapivá štúdia o tom, ktorá streamingová služba ruší viac seriálov pred ich skončením. Netflix to nie je

ŠTATISTIKA: Prekvapivá štúdia o tom, ktorá streamingová služba ruší viac seriálov pred ich skončením. Netflix to nie je
Zdroj: HBO Netflix Hulu
FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamingové služby rušia jeden seriál za druhým. Ktorá to robí najčastejšie?

Ak seriál nesleduje dostatočné množstvo divákov, televízna stanica ho zruší, keďže sa neoplatí investovať doň. Nezmenil to ani príchod streamingu.

Magazín Variety zverejnil štúdiu o tom, ktorá streamingová služba ruší najviac seriálov. Netflix to nie je, hoci ho za to diváci v posledných rokoch kritizovali asi najviac. 

Odporúčané
GTA V vyšlo presne pred 10 rokmi. Ako v Rockstare vytvorili také majstrovské dielo a prečo nikdy nevyšlo príbehové DLC? GTA V vyšlo presne pred 10 rokmi. Ako v Rockstare vytvorili také majstrovské dielo a prečo nikdy nevyšlo príbehové DLC? 17. septembra 2023, 10:00

V rámci rokov 2020 až 2023 zrušilo najviac seriálov HBO Max. Variety bralo do úvahy ako klasické seriály nakrúcané podľa scenára, tak reality šou, kuchárske a iné relácie. 

Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video, (HBO) Max, Apple TV+, Peacock, Paramount+, čiže hlavní streameri, zrušili v priemere a dokopy počas tohto obdobia 12,2 % relácií, zatiaľ čo televízne spoločnosti zrušili 10,8 % relácií.

Tieto údaje môže ovplyvňovať aj to, že Netflix produkuje najviac seriálov. Príklad: Ak zrušia 10 z 1 000 celkových seriálov, stále môžu mať nižšiu mieru ich rušenia (1 %) ako HBO Max, ktoré síce zruší len 6 seriálov, ale z celkových 300 (2 %). Inými slovami, Netflix mohol byť stále službou, ktorá počas posledných troch rokov zrušila najviac seriálov ako takých. 

Zvýšenú mieru zrušených seriálov v prípade HBO Max nafúkla aj vlna zrušených seriálov po tom, čo sa spojili spoločnosti Warner Bros. a Discovery, keď došlo k „čistkám“ v programovej štruktúre. 

Domov
Zdieľať
Diskusia