Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Cvičisko.
5. septembra 2023, 18:30
Čas čítania 4:15
Sponzorovaný obsah

Slovenské fitko predstavilo 12-týždňový intenzívny program. Zatiaľ ho dokončili len traja ľudia, tvrdia, že im to zmenilo život

Slovenské fitko predstavilo 12-týždňový intenzívny program. Zatiaľ ho dokončili len traja ľudia, tvrdia, že im to zmenilo život
Zdroj: Cvičisko
ZDRAVIE CVIČENIE
Uložiť Uložené

Pozri sa, ako takáto premena prebieha.

Bratislavské fitness centrum Cvičisko spustilo 12-týždňový program, o ktorom tréneri tvrdia, že ti zmení život. Project 12 je určený pre každého, kto chce niečo urobiť pre svoje zdravie – schudnúť, nabrať svaly či zmeniť svoje životné návyky. Počas tohto obdobia cvičíš 5-krát do týždňa, dodržuješ jedálny lístok na mieru a monitoruješ svoj postup. Samozrejme, všetko prebieha pod dohľadom odborníkov. 

Komplexnou premenou si v rámci pilotnej verzie programu prešli traja ľudia, ktorí ti priblížia svoju skúsenosť. Tiež ti detailne vysvetlíme, ako celý proces prebieha. Ak ťa táto výzva osloví, môžeš začať nadchádzajúci kurz od 8. januára.  

zisti viac

Čo môžeš očakávať od Project 12

Tento program vytvorili tréneri z Cvičiska v spolupráci s nutričnými odborníčkami z BodyScanu. „Vo vedeckej literatúre je množstvo informácií o tom, ako budovať svalstvo alebo chudnúť tuk. Zozbierali sme také tréningové postupy, ktoré majú preukázateľné výsledky, a usporiadali ich do 12-týždňového protokolu,“ hovorí tvorca programu Jakub Chudý.

Program je určený pre ženy aj mužov od 15 do 70 rokov. Tréningy prebiehajú vo veľmi malých skupinách maximálne štyroch ľudí, aby tréneri mohli vnímať tvoje individuálne potreby a prispôsobiť ti cvičebný plán. Ak patríš medzi začiatočníkov, nemusíš sa obávať, že budeš hneď od prvého tréningu „potiť krv“.

Cvičisko
Zdroj: Cvicisko.sk

„Naším cieľom je zostaviť skupinky z ľudí, ktorí budú smerovať za podobným cieľom. Samozrejmosťou je ohľad na ich individuálne predispozície či prípadné obmedzenia. Tréningovému pôsobeniu predchádza podrobná anamnéza zdravotného stavu, stravovacích návykov, pohybových aktivít a diagnostika pohybového aparátu,“ objasňuje Jakub

Na začiatku programu si prejdeš školeniami, ktoré ti pomôžu vybudovať základy úplne od nuly. „Každý zo zúčastnených dostane manuál ‚Ako na to‘ – rozcvičovací protokol, doplnky výživy a nutričný plán s dozorom nutričnej odborníčky. Všetky materiály sú vypracované na mieru,“ dodáva tvorca programu.

Najdôležitejším faktorom celého programu je konzistencia. Postupne si vybuduješ novú rutinu a posúvaš vlastné limity. 

Fitness centrum Cvičisko má momentálne tri prevádzky – dve v Bratislave a jednu v Poprade. Project 12 prebieha v prevádzke v bratislavskom Ružinove (Narcisová 1). 

Prvý turnus, ktorý štartuje od 8. januára, má zľavnenú cenovku 1 899 €. Cena zahŕňa 60 tréningov, merania na InBody®, povzbudenie na tréning (proteín, iontový nápoj, čaj a káva), výživový plán a testy na intolerancie, suplementáciu od značky Voxberg, prístup do Whatsapp skupiny s výživovým poradcom a kondičným trénerom s každodennou podporou, fotenie pred premenou a po nej. Samozrejmosťou je prístup do plne zariadených priestorov so sprchou. Viac sa dozvieš TU.

Čo sa stane, ak počas týchto 12 týždňov ochorieš alebo musíš niekam pracovne odísť? Jakub Chudý tvrdí, že aj v tejto situácii je režim jasný: „Chceme, aby bola skupina čo najviac konzistentná. Zároveň chceme, aby klienti dosahovali čo najlepšie výsledky. Zhodli sme sa, že nebudeme robiť ústupky a budeme motivovať klientov k intenzívnemu trénovaniu. Ak klient skutočne ochorie, môžeme predĺžiť tréningy o jeden týždeň.“

V prípade, že musíš odísť niekam mimo Bratislavy, napríklad na pracovnú cestu, ti tréneri odporúčajú nájsť miestne fitko. Tréningový program ti tak môžu upraviť a prispôsobiť. 

Cvičisko
Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Ako program zmenil život účastníkom? 

Účastníci sa do pilotného programu dostali vďaka výhre v súťaži. „Cieľom výzvy bolo zmeniť ľuďom život, pomôcť im naštartovať sa v ceste za lepším ja. Preto sme nevyberali len ľudí, ktorí sa snažia významne schudnúť. Hľadali sme zaujímavé príbehy a ľudí, ktorým dokážeme pomôcť,“ vysvetľuje Jakub.

Daniela do programu prihlásila manželka, pretože mu na preventívnej prehliadke u lekára vyšli veľmi zlé výsledky. Potreboval sa dostať do formy najmä kvôli svojmu zdraviu. Mišo mal zas opačný problém – nemal veľa tuku, ale takisto nedokázal nabrať svalovú hmotu a trápili ho bolesti chrbta. Vysunutá platnička mu spôsobovala ďalšie komplikácie. Soňa zas videla v tomto programe šancu, ako komplexne zmeniť svoj životný štýl. 

„Nikdy predtým som netrénoval s trénerom a nemal stravovací plán. Nevedel som, čo čakať, a bol som mierne skeptický. Bol som však odhodlaný. Vďaka super tímu v Cvičisku a v Body Scane, vlastne nič nebolo ťažké,“ opisuje svoje začiatky Daniel. Program ho bavil už od prvého tréningu, kde sa učil správne dýchať. Na obrázku nižšie môžeš vidieť jeho premenu. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CVIČISKO (@cvicisko)

Pre Soňu boli začiatky náročnejšie. „Prvé dni som mala pocit, že dni sú kratšie a málo stíham, ale našťastie po necelom týždni som nabehla na nový systém a celú premenu som si len užívala.“ Tvrdí, že to bolo najlepších 12 týždňov v jej živote. Tréner Patrik ju neustále motivoval a k lepším výsledkom jej tiež pomohli neustále merania. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CVIČISKO (@cvicisko)

Pre Miša bolo cvičenie tá najľahšia časť z celého programu. Bavila ho práca s trénermi a učenie nových techník. Výzvou však bola strava. „Dovtedy som bol zvyknutý jesť trikrát za deň, ale po meraniach a zhodnotení mi výživové poradkyne odporučili jesť až 5-krát denne. Keďže bolo leto a horúco, zo začiatku bolo ťažké dodržiavať tie kvantá jedla. Postupne som si začal zvykať a po cvičení som potreboval oveľa viac energie, aby som zvládol odcvičiť ďalší tréning,“ vysvetľuje.

Na druhej strane Mišovi nerobila problém príprava samotných jedál. Za veľký bonus považoval vypracovaný jedálny lístok s presne uvedenými množstvami, gramážou a so širokým výberom surovín. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CVIČISKO (@cvicisko)

Daniel a Soňa za zlomový moment označili váženie. „Zlom nastal počas prvého váženia. Neverila som, že dokážem tak efektívne schudnúť. Čakala som, kedy ma to prestane baviť alebo prestanem vládať, ale nič také neprišlo,“ vysvetľuje Soňa. „Každé meranie bolo zlomové, ale v tom najlepšom zmysle slova. Vždy ma to viac a viac namotivovalo. Nemal som ani jedno zaváhanie. Každý tréning s Patrikom bolel, ale tak krásne, že už som sa nevedel dočkať ďalšieho tréningu,“ dodáva Daniel.

Merania dodávali motiváciu aj Mišovi. Veľký zlom však prišiel, keď si uvedomil, že ho chrbát bolí menej, bedrá už nemá také stuhnuté a má väčšiu chuť cvičiť. 

Všetci účastníci sa zhodli v tom, že im program zmenil život. „Brutálne sa mi zlepšili zdravotné výsledky. Naučil som sa mega veľa o jedení a cvičení,“ hovorí Daniel a dodáva, že s cvičením a so stravou pokračuje aj naďalej. 

„Pribral som na váhe – jupííí. Zväčšil sa objem svalov a bolesti ustúpili. Aj po programe som ostal verný trénerom z Cvičiska a pokračujem naďalej v cvičeniach.“ Mišo si okrem fyzického úspechu cení aj nových priateľov, ktorých vďaka programu získal.

Soňa tvrdí, že sa v jej živote zmenilo všetko. „Vrátila sa mi chuť a radosť z pohybu, zmenila som stravovacie návyky, zlepšila kondička, vytiahla som starý šatník. Niekedy stačí málo na to, aby človek vyšiel z bludného kruhu nekonečného dietovania bez chudnutia. Najhlavnejšiu zmenu pociťujem však vo mne ako v osobnosti. Zrazu vidím svet úplne inými očami a zmenil sa mi aj rebríček priorít a hodnôt,“ uzatvára.

prihlás sa do programu
Domov
Zdieľať
Diskusia