Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2023, 14:32
Čas čítania 1:32
Richard Balog

Raper 6ix9ine vydal nový album v rytmoch reggaetonu. Podarí sa mu návrat na vrchol hudobných rebríčkov?

Raper 6ix9ine vydal nový album v rytmoch reggaetonu. Podarí sa mu návrat na vrchol hudobných rebríčkov?
Zdroj: GettyImages/Shareif Ziyadat/WireImage
HUDBA 6IX9INE RAP
Uložiť Uložené

Kontroverzný interpret predstavil jedenásť nových skladieb, na ktorých spolupracoval so známymi latino hviezdami.

6ix9ine si dal prestávku od rapu, keď svojich fanúšikov aj všetkých neprajníkov prekvapil vydaním svojho tretieho sólového albumu s názvom Leyenda Viva. Čerstvá novinka obsahuje 11 skladieb v rytmoch reggaeton a je celá v španielčine. Medzi hosťami sa najčastejšie objavuje kubánsky interpret Lenier, ktorý je niekoľkonásobným držiteľom cien Latin Grammy.

Názov albumu znamená v preklade „Živá legenda“, čím v minulosti odsúdený raper poukazuje na svoj status. Ide o prvý plnohodnotný projekt 6ix9ina po troch rokoch, keď naposledy vydal album Tattle Tales v roku 2020, ktorý sa prvýkrát umiestnil na 4. mieste v hudobnom rebríčku Billboard 200 a odvtedy bol skôr v úzadí šoubiznisu.

Pravidlá v zhotovovaní rebríčka sa odvtedy zmenili, na čo rodák z New Yorku vyjadril sťažnosť. Kritizoval pravidlo, podľa ktorého sa balíky merchu nezapočítavajú do umiestnení. Tvrdí, že pravidlo zaviedli po tom, ako predal merch k singlu Gooba za viac ako 3 milióny dolárov. Nie je jasné, či ide o pravdu.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš známe celebrity na rozpixelovaných záberoch?  KVÍZ: Spoznáš známe celebrity na rozpixelovaných záberoch? 19. júna 2023, 11:00
6ix9ine patrí medzi najkontroverznejších interpretov v posledných rokoch.
6ix9ine patrí medzi najkontroverznejších interpretov v posledných rokoch. Zdroj: GettyImages/Shareif Ziyadat/WireImage

Naspäť k albumu Leyenda Viva, ktorý 6ix9ine vydal spoločne s videoklipom k novému singlu Pa Ti, v ktorom účinkuje umelkyňa Yailin la Mas Viral a obaja väčšinu času vystupujú pred kamerou v luxusných outfitoch alebo plavkách ovešaní množstvom diamantových šperkov. Videoklip nazbieral viac ako 10 miliónov videní za 2 dni. O podobných číslach väčšina kolegov z rapovej brandže len sníva. 

Hoci kontroverzný raper tento nový smer pripravoval už nejaký čas, mnohí ho obviňovali z toho, že je kultúrny sup, ktorý robí rap, keď sa mu to hodí, a potom prejde na niečo iné s vidinou vysokých čísel a zisku. 6ix9ine reagoval na kritiku (ako vždy) svojským a veľmi ráznym spôsobom na Instagrame.  

„Viete, koľko španielskych n***as sa narodilo a vyrástlo v celom New Yorku? Čo sa snažíte povedať, že keď si Španiel, môžeš robiť len reggaeton?“ ďalej hovorí o svojich úspechoch ako španielsky hovoriaci raper: „Povedzte mi meno jedného španielskeho rapera okrem mňa, ktorý sa dokáže dostať do TOP 10 v rebríčku Billboard 200. Všetci ste len nahnevaní, pretože sa dokážem dostať na úplne iný demografický trh. Dominoval som na anglickom trhu a budem dominovať aj na španielskom.“

Vypočuj si album Leyenda Viva v horúcich letných rytmoch a v komentároch nám napíš, ako sa ti 6ix9ine páči v raggaeton štýle. Je pravda, že 27-ročná hviezda nikdy nebola bližšie k svojim mexicko-portorickým koreňom ako na tejto nahrávke, čo celému projektu pridáva na autenticite aj celkovému dojmu. 

Odporúčané
Travis Scott vraj vydá dlhoočakávaný album Utopia už tento mesiac. Fanúšikovia si myslia, že to bude najlepší album roka 2023 Travis Scott vraj vydá dlhoočakávaný album Utopia už tento mesiac. Fanúšikovia si myslia, že to bude najlepší album roka 2023 2. júna 2023, 16:01
Domov
Zdieľať
Diskusia