Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2023, 13:30
Čas čítania 5:18
Richard Balog

Vybrali sme 25 skvelých letných kúskov, ktoré potrebuje každý muž

Vybrali sme 25 skvelých letných kúskov, ktoré potrebuje každý muž
Zdroj: MR PORTER
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Šortky, slnečné okuliare, SPF či ľahká košeľa. Toto sú produkty, ktoré využije počas leta a dovolenky.

Tohtoročné leto sa oficiálne začína 21. júna, ale ak už cítiš horúce teploty vo vzduchu alebo sa chystáš na dovolenku, tento výber je ako stvorený pre teba. 

Slnko, kúpanie a relax – to sú tri ingrediencie pre dokonalé leto. Možno však budeš potrebovať ešte niekoľko ďalších položiek. Napríklad plavky, šortky? Hodinky, aby si sa mohol posunúť do iného časového pásma. Samozrejme, slnečné okuliare. Ľahkú vzorovanú košeľu na večerné prechádzky a hodila by sa aj toaletná taška, do ktorej si zbalíš všetko potrebné vrátane zubnej kefky, parfumu a SPF. 

Nižšie nájdeš dvadsaťpäť tipov na povinnú letnú výbavu, ktorú s ľahkosťou zbalíš aj do príručného kufra.

Odporúčané
S týmito typmi letnej obuvi zaboduješ na pláži aj v meste. Atraktívne vyhotovenia nájdeš aj za 70 eur S týmito typmi letnej obuvi zaboduješ na pláži aj v meste. Atraktívne vyhotovenia nájdeš aj za 70 eur 6. júna 2023, 18:30

Oblečenie 

Cherry LA
Zdroj: MR PORTER

Cherry LA Printed T-Shirt    70 € 

Biele tričko patrí do povinnej letnej výbavy každého muža. Ak ťa omrzeli základné modely, skús tento atraktívny variant s grafickým motívom na prednej časti od značky Cherry LA. Cena 70 eur je viac ako férová vzhľadom na kvalitu a dovoz z horúcej Kalifornie.

Arket
Zdroj: MR PORTER

Arket Denim Cargo Shorts    80 €

Rifľové šortky sme dlhé roky ignorovali, ale túto sezónu patria medzi najhorúcejšie letné trendy mužskej módy. V ponuke značky Arket sme objavili túto svetlomodrú verziu s dĺžkou po kolená, ktorú ľahko skombinuješ v rámci každodenných outfitov – či už s tričkom, alebo košeľou s krátkymi rukávmi.

Carhartt WIP
Zdroj: MR PORTER

Carhartt WIP Logo Hoodie    91 €

V letnom šatníku majú svoje miesto aj mikiny, ktoré sú počas večerov skvelým partnerom. Vybrali sme svetloružovú verziu s kapucňou a vyšívaným logom Carhartt WIP za menej ako 100 eur. 

Rhude
Zdroj: MR PORTER

Rhude Printed Swim Shorts    262,50 €

Nielen ženy majú problém s výberom plaviek. My tento rok odporúčame výrazné vyhotovenia, ako napríklad model s potlačou paliem a nápismi Rhude z oboch strán. Vďaka zľave ich teraz získaš za 260 eur vrátane doručenia. 

Fear Of God
Zdroj: MR PORTER

Fear Of God Logo T-Shirt    265 €

Tvoje letné outfity perfektne doplní aj toto nadrozmerné tričko s nápisom Eternal na hrudi v béžovom farebnom vyhotovení od značky Fear Of God. Ide o nadčasovú minimalistickú voľbu, ktorú budeš milovať niekoľko sezón. 

Rhude
Zdroj: MR PORTER

Rhude Logo Drawstring Shorts    303 €

Ak nie si fanúšikom rifľových šortiek, nezúfaj, vybrali sme túto komfortnú textilnú verziu v sviežej farebnej schéme a logom spoločnosti Rhude na prednej časti. Vďaka letnému výpredaju získaš tieto šortky za približne 300 eur.

Gallery Dept.
Zdroj: MR PORTER

Gallery Dept. Graphic T-Shirt    350 €

Ak máš neobmedzený rozpočet a preferuješ tričká s výraznými grafickými motívmi, potom skús model s popartovou grafikou slziaceho oka a textom „My batteries died!“ z dielní populárnej kalifornskej značky Gallery Dept. s cenou 350 eur.

Cherry LA
Zdroj: MR PORTER

Cherry LA Brushed Twill Shirt    405 €

Zakladatelia značky Jospeh Perez a David Levy pochádzajú z Paríža a Montrealu, ale vždy ich fascinoval klasický americký štýl, ktorý je hlavnou inšpiráciou jednotlivých kolekcií Cherry LA. Táto červeno-biela košeľa s otvoreným golierom je vyrobená z kepru a na hrudi má vyšité logo spoločnosti ako odkaz na vintage bowlingové uniformy.

Casablanca
Zdroj: MR PORTER

Casablanca Futuro Track Pants    429 €

Kreatívny riaditeľ značky Casablanca Charaf Tajer našiel pri tvorbe týchto ľahkých nohavíc inšpiráciu vo vintage športovom štýle a my nemáme výhrady. Sú vystrihnuté z pohodlného džerseja, majú elastický pás a na každej strane nohavíc sú pásy s viacfarebným motívom. 

CELINE
Zdroj: MR PORTER

CELINE Camp-Collar Shirt    720 €

Inšpiráciu vo vintage bowlingových košeliach našiel aj kreatívny riaditeľ módneho domu CELINE Hedi Slimane a výsledkom je táto svieža svetlomodrá košeľa s otvoreným golierom, dvomi vreckami a kontrastným čiernym nápisom na hrudi za 720 eur.

Doplnky

Loewe
Zdroj: MR PORTER

Loewe Puzzle Cardholder    280 €

Sami preferujeme klasické peňaženky, ale v priebehu letných mesiacov je lepšou voľbou puzdro na karty. Na dotyk príjemné a odolné puzdro z dielní módneho domu Loewe je vyrobené z hladkej kože a má niekoľko priehradiek z oboch strán, centrálnu priehradku na odkladanie bankoviek a na multifarebnom tele nechýba ani vyrazený podpis s emblémom španielskej spoločnosti.

Tom Ford
Zdroj: MR PORTER

Tom Ford Acetate Sunglasses    295 €

Slnečné okuliare sú must have nielen v lete, ale celý rok. Ak hľadáš originálny kúsok, odporúčame čierno-zlaté acetátové vyhotovenie s úzkym rámom od Toma Forda. 

Burberry
Zdroj: MR PORTER

Burberry Logo Embroided Denim Baseball Cap    390 €

Minimálne rovnako dôležitá ako slnečné okuliare je aj pokrývka hlavy. Našu pozornosť si získala šiltovka Burberry z tmavomodrej rifľoviny s vyšívaným nápisom britskej spoločnosti na prednej strane, ktorá pod šiltom ukrýva charakteristický vzor módneho domu. 

Polite Worldwide
Zdroj: MR PORTER

Polite Worldwide Dreamy Necklace    500 €

Na detailoch záleží a zaujímavé šperky dokážu zázraky aj v obyčajných outfitoch. Vedenie značky Polite Worldwide so sídlom v Los Angeles verí v postupy šetrné k životnému prostrediu, ktoré využíva pri tvorbe kolekcií vrátane šperkov. Dokonalým príkladom je napríklad tento ručne vyrobený strieborný náhrdelník so sladkovodnými perlami za 500 eur.

Cartier
Zdroj: MR PORTER

Cartier Tank Stainless Steel Watch    3 800 €

Čerešničkou medzi doplnkami sú tieto luxusné švajčiarske hodinky s logom Cartier s referenčným číslom WSTA0052, ciferníkom s priemerom 33,7 milimetra a elegantným telom z ocele. Nádherný doplnok stojí 3 800 eur a tvoje letné outfity posunie na úplne nový level.

Obuv

Vans Authentic 44 DX
Zdroj: MR PORTER

Vans Authentic 44 DX    80 €

Tenisky Vans a leto patria k sebe. Modelový rad Authentic 44 DX je v posledných sezónach v tieni ostatných siluet, čo je škoda, a preto sme do výberu zaradili tento nadčasový čierno-biely variant s priedušným textilným telom a gumovou podrážkou s ikonickým vafľovým vzorom.

Adidas Originals Samba
Zdroj: MR PORTER

Adidas Originals Samba OG    95 €

Horúcim letným hitom sú už druhú sezónu tenisky Adidas Originals Samba, ktorých retro vzhľad milujeme. Vybrali sme klasickú bielo-čiernu verziu s koženým telom, semišovou špicou a odolnou gumovou podrážkou, ktorú si zamiluješ vďaka univerzálnemu využitiu. Cena pod hranicou 100 eur je vítaným bonusom. Čo povieš?

Birkenstock, Fear Of God
Zdroj: MR PORTER

Birkenstock 1774 Suede Sandals x Fear Of God    248,50 €

V našej zbierke letnej obuvi by sme privítali aj výsledok spolupráce značiek Birkenstock a Fear Of God. Minimalistická semišová verzia modelu šľapiek 1774 stojí na charakteristickej tvarovanej stielke nemeckej spoločnosti a vďaka zľave je k dispozícii za približne 250 eur.

Gucci
Zdroj: MR PORTER

Gucci Monogram Slides    430 €

Logománia módnych domov je na ústupe a sami preferujeme jednoduchšie dizajny, ale šľapky s monogramom Gucci si získali našu pozornosť. Obuv bola vyrobená v Taliansku, stojí na pohodlnej gumovej podrážke a je lemovaná hladkou kožou.

Saint Laurent SL/61
Zdroj: MR PORTER

Saint Laurent SL/61 Sneakers    695 €

Biele kožené tenisky sú nadčasovou voľbou, s ktorou nikdy neurobíš krok vedľa. Model s označením SL/61 z dielní Saint Laurent je skvelým spôsobom, ako zvýšiť úroveň svojich letných outfitov a zároveň zachovať prvok klasického štýlu. Tenisky majú kožený zvršok s perforovanou špicou a po stranách a na zadnej strane sú zlaté nápisy. Cena je 695 eur.


Starostlivosť o zovňajšok

Aesop
Zdroj: NET-A-PORTER

Aesop Avail Body Lotion SPF 50    35 €

SPF je nutnosť a neodporúčame podceňovať používanie ochranných prvkov. Hydratačný opaľovací krém Aesop Avail je obohatený o ochranný faktor SPF 50, ktorý chráni pokožku pred širokým spektrom UVA a UVB žiarenia. Zloženie s vitamínom E upokojuje a vyživuje a poskytuje viac ako hodinovú ochranu pred priamym slnkom. Ľahko sa vstrebáva a má osviežujúcu vôňu, takže je ideálny na každodenné použitie.

Aesop
Zdroj: NET-A-PORTER

Aesop Protective Facial Lotion SPF 25    51 €

Do kozmetickej tašky si nezabudni zabaliť ani pleťové mlieko Aesop, ktoré hydratuje a chráni pokožku pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia. Produkt je obohatený o provitamín B5 a vitamín E, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť pokožky, zatiaľ čo zelený čaj bohatý na antioxidanty upokojuje pleť pred podráždením.

Diptyque Philosykos
Zdroj: MR PORTER

Diptyque Philosykos Eau de Toilette    119,50 €

Kvalitná vôňa dokáže zázraky, o čom ťa presvedčí toaletná voda Philosykos z dielní parížskeho výrobcu Diptyque, ktorá je ódou na Grécko. V každom flakóne sa ukrýva návyková vôňa celého figovníka – od zelených listov cez plody až po samotné drevo, ktoré v základe zvýrazňuje cédrové drevo.

Diptyque Eau de Minthé
Zdroj: MR PORTER

Diptyque Eau de Minthé Eau de Parfum    150 €

Druhou vôňou od spoločnosti Diptyque vo výbere je Eau de Minthé v podobe parfumovanej vody. Parfum spája svieže tóny aromatickej mäty určené na prebudenie a povzbudenie zmyslov so živými kvetinovými akordmi pelargónie a pačuli, ktoré vôni dodávajú hĺbku. Flakón s objemom 75 mililitrov stojí rovných 150 eur, čo je veľmi férová cena za vôňu v kvalite, akú ponúka parížsky výrobca.

MR P.
Zdroj: MR PORTER

MR P. Leather Wash Bag    220 €

Všetky produkty z kategórie „starostlivosť o zovňajšok“ dokonale schováš a ochrániš pred poškodením v kozmetickej taške od značky MR P. z kože v čiernej schéme, ktorá postupne získa elegantnú patinu. Je dostatočne veľká na uloženie všetkých nevyhnutností a vyzerá skvelo.

Odporúčané
Tenisky Vans a leto patria k sebe. Vyber si jednu zo šťavnatých noviniek   Tenisky Vans a leto patria k sebe. Vyber si jednu zo šťavnatých noviniek 30. mája 2023, 9:00
Domov
Zdieľať
Diskusia