Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. apríla 2023 o 17:20
Čas čítania 0:37

Finančná správa oznámila, kedy bude Slovákom posielať preplatky za rok 2022. Daňové priznanie podalo viac ako 850-tisíc osôb.

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Preplatky by mali ľudia od finančnej správy dostať do 10. mája tohto roka.

Finančná správa k dnešnému dňu prijala a načítala do systému viac ako 852 000 daňových priznaní (DP) k dani z príjmov za rok 2022. V porovnaní s vlaňajškom sa zvýšil počet podaných odkladov na podanie daňového priznania o 11 429, informovala v utorok hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.


Riadny termín na podanie DP k dani z príjmov vypršal 31. marca tohto roka. „K dnešnému dňu finančná správa dostala celkovo 852 504 daňových priznaní, čo predstavuje 69,74 % v porovnaní s celkovým počtom podaných DP v minulom roku. Ďalšie daňové priznania podané poštou daňové úrady skenujú a priebežne spracovávajú,“ priblížila.


Oznámenie o predĺžení lehoty na podanie DP podalo 290 640 daňovníkov, čo medziročne predstavuje nárast o 4,09 %. Ďalšie daňové priznania tak finančná správa očakáva v najbližších mesiacoch, maximálne do 30. septembra. Na základe podaných DP a vypísaných žiadostí v nich bude finančná správa postupne zasielať aj preplatky. Klienti ich dostanú najneskôr do 10. mája tohto roka, dodala Rybanská.

Daňové priznanie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia