Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2023, 8:35
Čas čítania 0:53
Dominik Vetrák

Ke Huy Quan vyhral Oscara po 20-ročnej hereckej pauze. Pozri si jeho emotívnu ďakovnú reč

Ke Huy Quan vyhral Oscara po 20-ročnej hereckej pauze. Pozri si jeho emotívnu ďakovnú reč
Zdroj: Kevin Winter/Staff/Getty Images
FILMY A SERIÁLY KE HUY QUAN OSCAR 2023
Uložiť Uložené

Hviezda vynikajúcej snímky Everything, Everywhere, All at Once postavila na nohy celý Hollywood a vyslúžila si emotívny standing ovation.

Ke Huy Quan vyhral Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej role v sci-fi snímke Everything, Everywhere, All At Once. Ke je čínsko-americký herec, ktorého si prvýkrát videl v roku 1984 alebo neskôr, keď si sledoval film Indiana Jones a Chrám skazy. Bol to jeho herecký debut, keď vo veku 12 rokov hral obľúbenú postavu Shortyho (Short Round), ktorý pomáhal Indymu so šiltovkou na hlave.

Odporúčané
Brendan Fraser na nakrúcaní Múmie takmer umrel. Hollywood ho vyhnal, keď ho sexuálne obťažovali, no vrátil sa späť Brendan Fraser na nakrúcaní Múmie takmer umrel. Hollywood ho vyhnal, keď ho sexuálne obťažovali, no vrátil sa späť 13. marca 2023, 7:00

Herec sa objavil aj v ďalších filmoch ako Goonies či Encino Man s Brendanom Fraserom, no hollywoodski producenti ho po tomto filme od roku 1992 neobsadzovali. Následne hral len v dvoch neznámych filmoch a do Hollywoodu sa vrátil po 20-ročnej pauze, keď nehral v žiadnom filme ani seriáli.

51-ročný herec dostal šancu po 20-ročnom čakaní a počas emotívnej ďakovnej reči odkázal ľuďom, aby sa nikdy nevzdali svojich snov a aby nikdy neprestali veriť, že sa raz splnia. Hercova kariéra sa od snímky Everything, Everywhere, All at Once, za ktorú získal Oscara, naplno rozbehla. Tento rok ho uvidíme v marvelovskom seriáli Loki a budúci rok v sci-fi snímke Electric State od Netflixu.

Domov
Zdieľať
Diskusia