Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
Ivan Koribanič TASR
25. februára 2023 o 18:28
Čas čítania 0:51

Mladý košický kuchár Sebastián Tóth medzi najlepšími v Európe. Na súťaži v Taliansku získal striebornú medailu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Mladý košický kuchár Sebastián Tóth medzi najlepšími v Európe. Na súťaži v Taliansku získal striebornú medailu
Zdroj: Národný tím kuchárov Slovenska

Súťaž kulinárskych profesionálov Global Chefs Challenge organizuje Svetová organizácia kuchárskych a cukrárskych asociácií.

Slovensko má v Európe oficiálne strieborného mladého kuchára. Stal sa ním 20-ročný Košičan Sebastián Tóth, ktorý v uplynulých dňoch získal v talianskom Rimini striebornú medailu na európskom finále Grand Prix 2023 – Global Young Chefs Challenge.

Čerstvý absolvent košickej hotelovej akadémie uspel v konkurencii 15 krajín Európy. Úlohou súťažiacich bolo za 75 minút pripraviť štyri porcie hlavného jedla s použitím povinnej suroviny, a to teľacieho chrbta. Pripravil ho s čerstvou plnenou pastou, pórom, demi glace a zemiakovo-šalviovou penou. Komisia hodnotila nielen chuť a textúru, ale i kreativitu jedla, jeho prezentáciu, prípravu a servis či hygienu a nakladanie s odpadom. „Už samotná účasť v súťaži bol pre mňa skvelý zážitok a veľká škola. A získanie striebornej medaily je splnením jedného z mojich kuchárskych snov,“ povedal Tóth.

Národný tím kuchárov Slovenska
Zdroj: Národný tím kuchárov Slovenska

Mladý Košičan reprezentoval Slovensko na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. „Toto prestížne ocenenie je odmenou za svedomitosť a nasadenie, s ktorým Sebastián pristupoval k tréningu. Pre budúcnosť kulinárskeho remesla je dôležité posúvať ďalšie generácie kuchárov vpred a vychovávať si kvalitných nasledovníkov. Sebastián je jeden z nich,“ uviedol šéfkuchár Jozef Hromják, ktorý je mentorom Tótha a zároveň kapitánom Národného tímu kuchárov Slovenska.
Tóth má už na konte aj titul najlepšieho pomocného kuchára v súťaži Bocuse d´Or Slovakia 2021.

Súťaž kulinárskych profesionálov Global Chefs Challenge organizuje Svetová organizácia kuchárskych a cukrárskych asociácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia