Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
12. februára 2023, 19:55
Čas čítania 0:29

Českí turisti uviazli v hlbokom snehu v Malej Fatre, musela ich vyslobodiť Horská záchranná služba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Českí turisti uviazli v hlbokom snehu v Malej Fatre, musela ich vyslobodiť Horská záchranná služba
Zdroj: HZS

Napriek vybaveniu sa nedokázali z miesta dostať bez pomoci.

V sobotu 11. februára v popoludňajších hodinách zasahovali na Martinských holiach v teréne horskí záchranári, dvaja českí turisti totiž potrebovali pomoc pri prechode „B“ Ferraty. Na svojej oficiálnej stránke o tom informovala Horská záchranná služba (HZS). 

Napriek tomu, že mali potrebné vybavenie, uviazli v hlbokom snehu a napokon vyčerpaní a podchladení kontaktovali záchranárov. Vyslobodenie turistov podľa slov HZS nebolo jednoduché, keďže v teréne sa nachádzalo množstvo neprechodeného snehu.

Pri záchrane pomohli aj pracovníci lyžiarskeho strediska, ktorí sa snažili zjednodušiť postihnutým výstup ku ceste čiastočným prebrodením snehu. Českých turistov napokon záchranári bezpečne dopravili skútrom do strediska Martinské hole.

„Upozorňujeme turistov, že Ferrata HZS na Martinských holiach je vplyvom intenzívneho sneženia neschodná, istiace technické pomôcky sú pokryté snehom a neodporúčame pohyb v tomto teréne,“ napísali na záver záchranári. 

turisti
Zdroj: HZS
Domov
Zdieľať
Diskusia