Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2023, 12:30
Čas čítania 4:59
Peter Vnuk

Tipy na 5 pasívnych mobilných hier, ktoré sa hrajú samy. Budeš pestovať trávu, plodiť deti či budovať komunizmus

Tipy na 5 pasívnych mobilných hier, ktoré sa hrajú samy. Budeš pestovať trávu, plodiť deti či budovať komunizmus
Zdroj: Refresher/Daniel Tichý
TECH ANDROID (OPERAČNÝ SYSTÉM) HRY IOS APLIKÁCIE IPHONE MOBILNÉ HRY NAJLEPŠIE HRY TIPY NA HRY
Uložiť Uložené

Pasívne hry nie sú pre každého, no pokiaľ sa ti nechce premýšľať či nervózne funieť nad akčnými scénami, tu je niekoľko tipov.

Na to, aby boli pasívne mobilné hry tvoja šálka kávy, nemusíš byť vôbec nudná osoba. Zvyčajne fungujú tak, že sa akékoľvek čísla a hodnoty menia aj na pozadí, keď nehráš, takže zvýšená spotreba batérie nie je nezvyčajný jav. Vždy keď hru spustíš, poteší ťa, ako sa čísla pomenili a čo nové sa ti v hre samo vytvorilo.

Práve na tom je to založené. Zvyšovanie čísiel, odomknutie nových bonusov a ťukanie do displeja mobilu či tabletu. Na začiatku zbieraš čohosi pár kúskov, neskôr už tisíce, milióny a nezriedka aj miliardy. Či ide o zemiaky, mince, alebo hoci aj bonbóny, princíp je vždy takmer rovnaký.

Pri väčšine týchto hier môžeš v podstate vypnúť mozog a odpočívať. Pri niektorých budeš musieť občas urobiť nejaké to rozhodnutie, aký bonus si chceš kúpiť za nadobudnuté prostriedky.

Vyberali sme hry, ktoré v základe získaš zadarmo a budeš ich môcť hrať bez použitia skutočných peňazí. Treba sa preto pripraviť na to, že sledovanie reklám bude ich súčasťou. Na druhej strane však spravidla za pozretie reklamy dostaneš v tej svojej zaujímavé vylepšenia, zrýchlenia času či iné výhody, takže je to ako-tak vyvážený systém. Navyše ak nadobudneš dojem, že sa pri hre dobre bavíš a tvorcovia si zaslúžia odmenu, nie je nič zlé na tom, keď zatrasieš mešcom a dopraješ im odmenu za odvedenú prácu.

A nezabudni si predplatiť Refresher+. Dá sa to aj za pár centov a dostaneš prístup k prémiovému obsahu, ktorý nikde inde nenájdeš. Dozvieš sa, čo kde výhodne kúpiť, poradíme ti, akú hru si nainštalovať, ale dostaneš aj ďalšie cenné rady, ktoré ti zlepšia život s technológiami.

Idle 9 Months

Už podľa názvu si možno domyslieť, o čom je táto pasívna hra. Ponúka unikátnu možnosť stvoriť si vlastné virtuálne dieťa. Nie však v tom štýle ako Tamagoči, ale s dôrazom na biológiu. Ťukaním prsta budeš riadiť všetko od spojenia spermie a vajíčka.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

V podstate ide o klasickú idle hru, no priebežnými tipmi a zaujímavosťami ti bude spestrovať množenie buniek a zabezpečovanie výživy plodu. Vieš napríklad o tom, že počas tehotenstva sa ti môžu oči zmeniť natoľko, že ti nebudú viac sedieť tvoje kontaktné šošovky? Alebo že bábätká sa smejú priemerne 300 ráz denne, zatiaľ čo dospelí iba 60-krát?

mobilné hry
Zdroj: Refresher/Peter Vnuk

V centre obrazovky sa celý čas nachádza samotný plod v 3D podobe a ty budeš môcť vizuálne pozorovať vývoj jednotlivých orgánov v rôznych štádiách tehotenstva. Neskôr ťa hra začne osviežovať možnosťami spraviť si snímky do fotoalbumu alebo si v kvízoch overiť vedomosti o tvorbe života. Tu skritizujeme, že ak zvolíš nesprávnu odpoveď, hra ti tú správnu neprezradí.

Na ceste k dieťaťu ťa bude sprevádzať hudba, ktorá sa k takémuto dobrodružstvu hodí, a možnosti spodného menu sa postupne odomykajú s pribúdajúcim vekom budúceho virtuálneho dieťatka. Reklamy sú do hry zapojené pomerne nenásilne a nie je vždy nevyhnutné ich vidieť.

Kde si zahráš: Android, iOS

Animal Restaurant

Tento roztomilý titul je založený na tom, že budeš kŕmiť zvieratká vo vlastnej reštaurácii. Skutočne tu netreba veľmi zapájať mozgové závity, stačí ťukať prstom tam, kam ti hra ukáže. Zvieratko príde do tvojej reštiky a ty uvidíš, na aké jedlo myslí. Ťukneš naň, čím ho položíš na stôl, a po zjedení ťukneš na odmenu. Dokonca môžeš dostať aj prepitné.

Odporúčané
Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína 2. februára 2024, 16:00

Základný princíp by teda zvládla aj cvičená opica a po ťažkom dni ti takéto budovanie lesného stravovacieho zariadenia môže prísť vhod. Aby tvoj podnik navštívilo čo najviac chlpatých stravníkov, budeš mať možnosť spropagovať ho. Takže ako to už pri mobilných hrách býva, pozrieš si reklamu a za odmenu dostaneš napríklad reklamné letáky či krátke predstavenie zvieracej hudobnej kapely. Tá priláka nových zákazníkov, ktorí budú na tvoje jedlo stáť v rade.

mobilné hry
Zdroj: Refresher/Peter Vnuk

Občas sa zastavia aj špeciálni zákazníci, ktorí neprišli jesť, ale prinášajú rôzne špeciálne bonusy a donesú reklamy, ktoré si môžeš pozrieť za odmenu. Keďže ide o svet zvierat, platobnou menou sú tu ryby, ktoré získaš aj plnením rôznych úloh. Reštauráciu budeš môcť postupne rozširovať a nakupovať nové vybavenie, všetko však v čo najpohodovejšom štýle, aby to bola zábava.

Kde si zahráš: Android, iOS

Bud Farm: Idle Tycoon

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 129263 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako funguje hra, v ktorej budeš pestovať trávu. Nie tú na trávniky.
  • Že budovať komunizmus môže byť aj zábava. Nie v reáli...
  • Po páde lietadla prežiješ a vybuduješ v lese osadu.
Domov
Zdieľať
Diskusia