Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2023, 14:30
Čas čítania 9:04
Tímea Krauszová

Influencerky sa pustili do Martiny Malinovej, ktorá tvrdí, že dokáže liečiť rakovinu aj cukrovku. Základom liečby má byť ZELER

ZDRAVIE INFLUENCERI REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Všetko o kauze liečenia zelerovou šťavou, ktorá otriasla slovenským Instagramom.

Dokážeš si zmenou stravy a každodenným pitím zelerovej šťavy vyliečiť autoimunitné ochorenia, akné, pohlavne prenosné choroby alebo dokonca rakovinu či neliečiteľný prvý typ cukrovky?

O tejto možnosti otvorene na svojom Instagrame hovorí Martina Malinová. V roku 2017 si ju mohol vidieť v jojkárskej reality šou Take Me Out, dnes sa však už tretí rok venuje zdraviu a poradenstvu, vyrába prírodnú kozmetiku a propaguje metódu amerického liečiteľa Anthonyho Williama. Ten je známy aj ako Medical Medium (medicínske médium) a má množstvo prominentných klientov, ktorým údajne vyliečil aj závažné, vrodené, autoimunitné či oficiálne nevyliečiteľné ochorenia.

Sama Malinová si ňou vraj vyliečila niekoľko vlastných zdravotných problémov vrátane akné, depresie, astmy, cysty na štítnej žľaze či iných.

Do povedomia instagramovej verejnosti sa dostala pre svoj výber stories s názvom Viem vyliečiť (screenshoty nájdeš v galérii nižšie), kde tvrdila, že spomínaná metóda vylieči okrem iného aj rakovinu či diabetes I. typu. Malinová mala v čase písania článku na sociálnej sieti 15 700 followerov.

Odporúčané
Z veľkosti H na B: zmenšenie prsníkov mení ženám životy. S plastickým chirurgom sme sa rozprávali o detailoch aj cene Z veľkosti H na B: zmenšenie prsníkov mení ženám životy. S plastickým chirurgom sme sa rozprávali o detailoch aj cene 23. marca 2024, 12:30

Tvrdenia vyvolali búrlivé reakcie influenceriek. Spomínané stories zdieľali desiatky ľudí s cukrovkou vrátane influencerky Martiny Momy Horňákovej, rovnako aj nutričné terapeutky a ľudia z lekárskeho prostredia.

Všetci sa zhodujú v jednom: metóda, ktorú propaguje Martina Malinová, môže byť pre niektoré skupiny ľudí mimoriadne nebezpečná. Reč je najmä o „postupnom vysadení inzulínu“ aj všelieku menom zeler.

MalinováMalinováMalinováMalinová
Zobraziť galériu
(5)

Ľudí vraj len sprevádza, rozhodnutia predsa robia sami 

„Inzulín sa zo začiatku pichá normálne, potom sa postupne vysádza. Môžete sa úplne vyliečiť,“ tvrdila Malinová vo zverejnených súkromných správach. Jej kontroverzné tvrdenie však naráža na nepriestrelné argumenty vedy. Odborníci sa zhodujú, že vysadenie inzulínu pri cukrovke I. typu môže mať až smrteľné následky.

Screenshot jednej zo správ. Malinová v nej tvrdí, že je možné úplne inzulín vysadiť.
Screenshot jednej zo správ. Malinová v nej tvrdí, že je možné úplne inzulín vysadiť. Zdroj: Instagram/@cukrovka_bez_obalu
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 129237 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo sa môže stať, ak cukrovkár vysadí inzulín?
  • Ako si Malinová obhajuje sporné tvrdenia.
  • Ktoré slávne osobnosti taktiež prepadli metóde Anthony Williama.
  • Koľko stojí liečba touto metódou u Malinovej.
  • Či existuje všeliek a čo si o ňom myslia lekári.
  • V ktorých prípadoch je pitie zelerovej šťavy nebezpečné.
Domov
Zdieľať
Diskusia