Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
26. decembra 2022, 17:48
Čas čítania 0:36

Tatranský ľadový dóm zatvorili. Opäť ho otvoria koncom decembra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Populárna atrakcia na Hrebienku má technické problémy.

Tatranský ľadový dóm vybudovali sochári a rezbári na Hrebienku desiaty rok po sebe. Má podobu Baziliky Božieho hrobu v Jeruzaleme a reflektuje súčasnú situáciu vo svete. Stojí na troch základných témach – bolesť, odvaha a mier. Súčasťou stavby je aj krížová cesta Via dolorosa.

Novinkou tohto ročníka je, že verejnosť môže po prvýkrát historicky vstúpiť pomedzi ľadové múry chrámu a prejsť okolo takzvanej edikuly, ktorá ukrýva miesto Ježišovho hrobu, píšu Noviny.sk

Táto najväčšia turistická atrakcia na Hrebienku je však dočasne zatvorená. Dôvodom majú byť technické problémy, na ktorých odstránení pracujú od Prvého sviatka vianočného. Informovalo o tom stredisko na sociálnej sieti.

Ľadová stavba má byť zatvorená do 30. decembra a jej opätovné spustenie je naplánované na sobotu 31. decembra.

„Žiaľ, Tatranský ľadový dóm bude zatvorený do 30. 12. Veríme, že práce na odstránení technických problémov sa nám podarí odstrániť v čo najkratšom čase. Vždy aktuálne informácie nájdete na www.vt.sk,“ píšu na Facebooku Vysoké Tatry – Hory Zážitkov

Domov
Zdieľať
Diskusia