Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. novembra 2022, 16:15
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Brabus 600 je upravený ultra luxusný Mercedes-Maybach s okázalým modrastým interiérom a s výkonom 600 koní

Brabus 600 je upravený ultra luxusný Mercedes-Maybach s okázalým modrastým interiérom a s výkonom 600 koní
Zdroj: Brabus
TECH BRABUS MERCEDES-BENZ TUNING
Uložiť Uložené

Ako základ pre úpravu Brabusu poslúžilo ultra luxusné vyhotovenie Mercedes-Maybach S 580.

Aj napriek tomu, že aktuálna trieda S generácie W223 bola predstavená už pred vyše dvomi rokmi, Mercedes-Benz do dnešného dňa nepredstavil jej AMG verziu. Tá by mala prísť pod označením S 63 E Performance, teda s osemvalcom doplneným o elektromotor, až budúci rok.

Niet preto divu, že najmä dvorný úpravca Brabus po čase predstavil hneď niekoľko vylepšení pre vlajkovú loď, no a čakanie na plnokrvné AMG skracuje ďalší pozoruhodný výtvor pod označením Brabus 600.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Ako základ tentoraz poslúžilo ultra luxusné vyhotovenie Mercedes-Maybach, konkrétne verzia S 580, ktorú poháňa 4-litrový benzínový osemvalec. Ten v sériovej podobe disponuje výkonom 370 kW/503 koní. V zmysle označenia Brabus 600 však nemecký úpravca navýšil silu osemvalca až na úroveň 441 kW/600 koní a 800 Nm.

Výkon putuje na všetky štyri kolesá cez vylepšenú 9-stupňovú automatickú prevodovku. Akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne pompézna limuzína len za 4,5 sekundy, maximálnu rýchlosť má pritom elektronicky obmedzenú na 250 km/h.

Brabus, Brabus 600, Mercedes-Benz, trieda S, Maybach,
Zdroj: Brabus

Elegantne strihnutý exteriér predĺženej limuzíny následne dostal hromadu vylepšení – predný nárazník má dodatočné karbónové prvky, upravené sú bočné prahy a zadný nárazník získal karbónový difúzor s dvojicou oválnych koncoviek výfuku. Exteriér zdobia nové plakety, no a celok stojí na obrovských, až 22" plných diskoch Brabus Monoblock M Platinum Edition v odtieni Shadow Gray.

Technici napokon zapracovali aj na podvozku, ktorého svetlú výšku je možné v rámci úpravy Brabus SportXtra nastavovať v rozmedzí 20 milimetrov. Najväčším lákadlom tohto výtvoru je však interiér.

Okrem nových karbónových dekórov bol totiž kompletne prečalúnený do kože s pôsobivým vzorom Seashell Diamond a vskutku nevšedným odtieňom Turquoise Blue. Už i tak veľmi luxusný interiér tak po novom vyzerá ešte exkluzívnejšie a viac okázalo. Záverom dodajme, že Brabus si svoju exkluzivitku cení na 342 617 €.

Brabus, Brabus 600, Mercedes-Benz, trieda S, Maybach,Brabus, Brabus 600, Mercedes-Benz, trieda S, Maybach,Brabus, Brabus 600, Mercedes-Benz, trieda S, Maybach,Brabus, Brabus 600, Mercedes-Benz, trieda S, Maybach,
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia