Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2022, 7:46
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík TASR

VIDEO: Rusi pred ústupom z Chersonu ukradli zvieratá zo zoo. Zobrali si aj medvedíky čistotné, somáre či veveričky

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ukradli väčšiu časť zvierat.

Ruskí vojaci sa nedávno stiahli z okupovaného miesta v Chersone. Pred ústupom pritom stihli z miestnej zoo zobrať zvieratá.

Ako uvádza BBC odvolávajúca sa na ukrajinské médiá a ruské provládne kanály z Telegramu, medzi ukradnutými zvieratami boli aj medvedíky čistotné. Zakladateľ hnutia za práva zvierat UAnimals Olexandr Todorčuk tvrdí, že ruskí vojaci ukradli z tamojšej zoo väčšinu zvierat. Patrili medzi ne aj lamy, vlky, somáre či veveričky.

Internetom koluje video, na ktorom muž v uniforme vyberá z búdy medvedíka čistotného. Zverejnil ho riaditeľ krymského levieho parku Oleg Zubkov, ktorý bol predtým na strane proruských úradov na Kryme. „Máli sa vám práčok a WC mís, preto kradnete zvieratá?“ pýtal sa pod videom jeden z používateľov.

Odsun ruských vojakov z okupovaného Chersonu sa začal v priebehu štvrtka. S oznamom o ústupe prišiel ruský šéf rezortu obrany Sergej Šojgu ešte v stredu. Ľudia po odchode ruských vojakov s radosťou vítali ukrajinské jednotky aj zahraničných vojnových reportérov.

„Mali sme hrôzu z ruskej armády, báli sme sa vojakov, ktorí mohli kedykoľvek prísť k nám domov, len otvoriť dvere a kradnúť, unášať ľudí, mučiť ich,“ povedala jedna z miestnych žien pre CNN. Ďalšie informácie z oslobodenia Chersonu nájdeš tu.

Odporúčané
VIDEO: Dojímavé zábery z oslobodeného Chersonu. Ľudia vyšli do ulíc, objímajú novinárov aj vojakov VIDEO: Dojímavé zábery z oslobodeného Chersonu. Ľudia vyšli do ulíc, objímajú novinárov aj vojakov 12. novembra 2022, 17:58
Domov
Zdieľať
Diskusia