Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tomáš Šusták
3. novembra 2022, 19:22
Čas čítania 0:44

Blaha prehral ďalší spor s prezidentkou Čaputovou. Neuspel ani na Ústavnom súde

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanec nebol spokojný s rozhodnutiami okresného a krajského súdu.

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha neuspel na Ústavnom súde po tom, čo sa domáhal vyslovenia o porušení svojho práva na slobodu prejavu a spravodlivý súdny proces. Nebol spokojný s predošlými rozhodnutiami súdov, ktoré mu zakazovali šíriť lži o prezidentke Čaputovej, informujú Aktuality.sk.

Ústavný súd zamietol Blahovu sťažnosť ako neprípustnú, pretože nepodal v stanovenej lehote dovolanie na Najvyšší súd a nevyužil tak všetky právne prostriedky. Poslanca zastupuje kancelária exministra vnútra Roberta Kaliňáka Kallan Legal. 

Zuzana Čaputová sa obrátila na súd začiatkom tohto roka po neustálych urážkach, ktoré zverejňoval Blaha na svojom facebookovom profile. Tvrdil, že je „dobre živená madam vďaka zdrojom z USA“, aj keď na to neexistujú dôkazy. 

„Ani v politike nie je sloboda prejavu bezbrehá a nie je možné ňou prikrývať hrubé lži a urážky. Verím, že tento verdikt pomôže našej politickej kultúre a vezmú si ho za svoje všetci, pre ktorých sa osočovanie stalo bežným politickým nástrojom,“ komentovala rozhodnutie pre Aktuality.sk Čaputová.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Prezidentka Čaputová ešte pri rozhodnutí okresného súdu konštatovala, že dlho váhala, či konflikt riešiť súdnou cestou, pretože nie je fanúšičkou vedenia politického súboja prostredníctvom súdov, ale vyprovokovali ju k tomu Blahove lži a osobné urážky.

Domov
Zdieľať
Diskusia