Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. novembra 2022 o 13:47
Čas čítania 0:46

Boris Kollár tvrdí, že kybernetický incident, ktorý vyradil parlament, spôsobil poslanec. Podáva trestné oznámenie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa portálu Noviny PLUS ide o Róberta Haláka z klubu OĽaNO.

Za technické problémy v Národnej rade môže poslanec, ktorý prepojením káblov znefunkčnil IT systém. Noviny PLUS zistili, že ide o poslanca z výboru pre kultúru a médiá z klubu OĽaNO Róberta Haláka. K incidentu malo dôjsť o 10.43 h v utorok tak, že poslanec Halák prehodil káble na svojom mieste.

Schôdza Národnej rady SR, ktorú minulý týždeň prerušili pre kybernetický incident, bude pokračovať v utorok 8. novembra od 9.00 h, informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár na stredajšej tlačovej konferencii. Dodal, že v tejto súvislosti už podali trestné oznámenie a polícia vyšetruje, či incident spôsobila nedbanlivosť alebo úmysel.

30. októbra 2022 o 14:43 Čas čítania 0:34 Na parlament nezaútočili hackeri, iba niekto zle prepojil káble. Matovič vysvetlil, čo stojí za technickými problémami Na parlament nezaútočili hackeri, iba niekto zle prepojil káble. Matovič vysvetlil, čo stojí za technickými problémami

„Je tam trestné oznámenie, polícia to vyšetrí,“ podčiarkol Kollár. Uvidí sa, či pôjde o priestupok alebo trestný čin a aký bude ďalší postup. Podľa jeho slov incident spôsobil jeden z poslancov, nechcel však povedať meno ani to, či je z koalície alebo opozície. K problému došlo v miestnosti Výboru NR SR pre kultúru a médiá.

Schôdzu národnej rady prerušili vo štvrtok 27. októbra pre technické problémy. Kollár hovoril o závažnom kybernetickom incidente. Počas dňa mali poslanci odhlasovať desiatky návrhov zákonov, ktoré už prerokovali. Niekoľko dní sa totiž plénum venovalo len rokovaniu o návrhoch a poslanci nehlasovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia