Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
30. októbra 2022, 14:43
Čas čítania 0:34

Na parlament nezaútočili hackeri, iba niekto zle prepojil káble. Matovič vysvetlil, čo stojí za technickými problémami

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa Matoviča nie je dôvod, aby koalícia blokovala rokovanie Národnej rady.

Na slovenský parlament nezaútočili hackeri, niekto iba zle poprepájal káble. Takto prerušenie schôdze Národnej rady objasnil minister financií Igor Matovič v relácii V politike na obrazovkách televízie TA3. 

Predseda parlamentu Boris Kollár vo štvrtok oznámil, že musí rokovanie prerušiť na 15 minút, pretože Národná rada čelí hackerskému útoku. Po prestávke informoval, že parlament má „pomerne veľké technické problémy“, a tak bude musieť schôdzu prerušiť až do 8. novembra, kým sa problémy nepodarí odstrániť. 

27. októbra 2022, 11:37 Čas čítania 0:29 Na slovenský parlament zaútočili hackeri. Poslanci museli odožiť o niekoľko hodín hlasovanie Na slovenský parlament zaútočili hackeri. Poslanci museli odožiť o niekoľko hodín hlasovanie

Igor Matovič však dnes teóriu o hackerskom útoku vyvrátil. Šéf OĽaNO povedal, že to podľa najnovších informácií „nevyzerá na hackerský útok“, pretože počul, že za technické problémy môžu iba „nesprávne prepojené káble, ktoré tak nemali byť“. 

Podľa Matoviča nejde o pokus vládnej koalície, ako zablokovať rokovanie parlamentu, pretože podľa neho takéto pokusy o blokovanie vymýšľa práve opozícia. Podrobnosti o hackerskom útoku, z ktorého sa vykľul sieťový problém s káblami, napriek tomu neposkytol.

Domov
Zdieľať
Diskusia