Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
27. októbra 2022, 11:37
Čas čítania 0:29

Na slovenský parlament zaútočili hackeri. Poslanci museli odožiť o niekoľko hodín hlasovanie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Šéf Národnej rady musel na 15 minút prerušiť hlasovanie.

Na slovenský parlament zaútočili neznámi hackeri, ktorých útok spôsobil prerušenie hlasovania. Predseda parlamentu Boris Kollár dnes v pléne Národnej rady krátko po jedenástej hodine oznámil, že následkom hackerského útoku musí na 15 minút prerušiť hlasovanie.

„Kancelária Národnej rady SR v tejto chvíli eviduje technický problém so sieťovou komunikáciou, aktuálne identifikujeme príčinu problému,“ uviedla hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová.

Poslanci by mali v hlasovaní rozhodnúť o desiatkach prerokovaných bodov programu aktuálnej 75. schôdze. Posledné tri rokovacie dni totiž plénum nehlasovalo. 

Podpredseda parlamentu po skončení 15-minútovej prestávky informoval, že parlament čelí „pomerne veľkým“ technickým problémom, ktorých príčinou je naozaj hackerský útok. Rokovanie bolo opätovne prerušené. Podľa aktuálneho plánu sa poslanci vrátia do lavíc k hlasovaniu o 15. hodine, od 14. hodiny bude prebiehať hodina otázok.

Domov
Zdieľať
Diskusia