Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
2. novembra 2022, 19:48
Čas čítania 0:38

Policajti budú intenzívne kontrolovať alkohol za volantom. Na cestách sa začala akcia SITO

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Polícia bude viac kontrolovať šoférov. Akcia potrvá do konca novembra.

Na cestách sa od stredy začala dopravno-bezpečnostná akcia Sito. Potrvá do konca mesiaca. Cieľom je znížiť počet dopravných nehôd a ich následkov na živote a zdraví, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Policajti sa počas akcie zamerajú predovšetkým na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu. Ich pozornosti však neuniknú ani rýchla jazda, zákaz používania mobilu počas jazdy či ďalšie povinnosti účastníkov cestnej premávky,“ priblížila Bárdyová.

Zvýšenie policajných kontrol je následkom veľkého počtu nehôd spôsobených opitosťou či nedbanlivosťou vodičov. Boj proti alkoholu za volantom odštartovala tragická nehoda, ktorá sa stala na Zochovej ulici v Bratislave, pri ktorej opitý vodič vrazil do zastávky a zabil päť mladých ľudí.

3. októbra 2022, 12:12 Čas čítania 0:27 Celé to netrvalo ani 10 sekúnd. Bolo tam zmotané telo, prešiel po ňom autom, hovorí muž, ktorý videl nehodu na Zochovej Celé to netrvalo ani 10 sekúnd. Bolo tam zmotané telo, prešiel po ňom autom, hovorí muž, ktorý videl nehodu na Zochovej

V pondelok 31. októbra chytili policajti opitého bagristu. Ten nafúkal viac ako dve promile, no vyhrážal sa, že policajtov vyzlečie z uniformy. Minulý týždeň sme informovali o opitom svadobčanovi, ktorý nafúkal 1,69 promile. Polícia ho chytila po tom, ako sa im snažil uniknúť. Obaja vodiči sú obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Domov
Zdieľať
Diskusia