Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš Ivan Koribanič
12. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:12

AKTUÁLNE: Na Zámockej ulici v Bratislave došlo k streľbe, dvaja ľudia zomreli. Útočník je na úteku, pátral po ňom aj vrtuľník

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Strelec je momentálne na úteku, záchranné zložky potvrdili dve obete.

Dnes krátko po 19.00 h došlo na Zámockej ulici k streľbe, informuje polícia na Facebooku. „Prípadom sa aktuálne intenzívne zaoberajú viaceré útvary v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Len čo to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,“ píše polícia. 

Aspoň 15 výstrelov, dvaja mŕtvi a jeden zranený

Podľa informácií Refresheru padlo minimálne osem výstrelov, ktoré počuli svedkovia v blízkosti baru Tepláreň, kde sa stretáva LGBTI komunita. Pri streľbe prišli o život dvaja ľudia, potvrdila hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Strelec je na úteku. Nad centrom mesta momentálne lieta vrtuľník. „Po páchateľovi tohto skutku pátrame,“ povedal hovorca polície Michal Szeiff. Páchateľ mal na sebe čiernu šiltovku, modré nohavice a bundu.

Oficiálne informácie o ďalších zranených zatiaľ polícia nepotvrdila, podľa našich informácií je však zranená aj čašníčka z baru Tepláreň, ktorú previezli do Nemocnice Staré Mesto. „Môžeme potvrdiť, že vo večerných hodinách sme prijali ženu so strelným poranením dolných končatín. Pacientka sa v tejto chvíli podrobuje potrebnému vyšetreniu,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Majiteľ klubu na Facebook napísal, že je v poriadku. Motív dvojnásobnej vraždy zatiaľ nie je známy. Streľbe mohla predchádzať hádka. Aktuality.sk informujú, že do úvahy prichádza alternatíva, že páchateľ na obete čakal vonku pred podnikom. 

Streľba v Bratislave | Útok v Bratislave
Miesto činu dvojnásobnej vraždy na Zámockej ulici v Bratislave. Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič
streľba bratislava
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič
streľba bratislava
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič

Bezpečnostné zložky už úplne uzavreli ulice Zámocká a Svoradova, polícia sa pohybuje aj v blízkosti Mosta SNP. Ťažko ozbrojení policajti momentálne hliadkujú aj v širšom centre mesta. 

Jeden zo svedkov Refresheru povedal, že počul veľký počet výstrelov. „Počul som výstrely, ale hovoril som si, že to nebudú výstrely zo zbrane, pretože som v centre mesta. Zaregistroval som asi 10 až 15 výstrelov, ale myslel som si, že je to nejaká oslava. Zrazu mi oznámili, že je to miesto činu. Povedali nám, že sú tu mŕtvi,“ uviedol Čech v stredných rokoch.

Podľa polície útočník vystrieľal viac ako jeden zásobník. 

 

Späť
Zdieľať
Diskusia