Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
10. októbra 2022, 9:16
Čas čítania 0:50

Ruská mobilizácia pokračuje: Povolanie do vojny na Ukrajine dostal aj olympijský medailista a majster sveta

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Olympijský medailista sa musí pridať k ruskej armáde aj napriek tomu, že mal v tomto čase naplánované sústredenie.

Mobilizácii Vladimira Putina sa nevyhol ani 31-ročný ruský olympijský medailista a sánkar Vladislav Antonov. Ako informuje portál Nautiv, Antonov mal v tomto čase naplánované sústredenie, no aj napriek tomu sa športovec bude musieť pridať k ruskej armáde.

„V pondelok mal začať sústredenie s národným tímom, ale zatiaľ ostáva v Krasnojarsku. Ostatní členovia sánkarského tímu predvolanie nedostali,“ uviedol šéf národného tímu Artem Petrakov pre agentúru RIA Novosti.

Vladimir Putin s Vladislavom Antonovom v roku 2014.
Vladimir Putin s Vladislavom Antonovom v roku 2014. Zdroj: Wikimedia/Kremlin.ru

Mobilizácia, ktorú ohlásil Vladimir Putin, sa dotkla aj hokejistov a pracovníkov ruskej KHL, povolanie dostal aj bývalý ruský majster sveta v boxe Nikolaj Valujev. Hoci športovci s vojenskými skúsenosťami sa mali dostať na rad až medzi poslednými, podľa kustóda klubu Červená hviezda Kchun-lun Antona Tiškina to tak nie je.

„Žiaľ, situácia je naozaj zlá. Tí, ktorí odmietnu bojovať, končia v base. Povolávajú každého, na koho narazia,“ povedal Tiškin. Podľa jeho slov už povolávací rozkaz dostal napríklad lekár tímu Avangard Omsk, v ktorom kedysi pôsobil aj Slovák Peter Cehlárik. Okrem lekára sa povolaniu nevyhli ani hráči daného klubu.

Mohlo by ťa zaujímať:
NAŽIVO: Bombardovanie Kyjeva pokračuje, hlásia obete. Reportér BBC počas živého vysielania zachytil raketu
Slovensko dodalo Ukrajine ďalšie húfnice Zuzana 2. Putin cez víkend dostal niekoľko darčekov, my posielame ďalší, tvrdí Naď
V centre Kyjeva zaznamenali viacero výbuchov, po útoku je nad mestom hustý dym
Domov
Zdieľať
Diskusia