Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
28. septembra 2022, 18:17
Čas čítania 0:39

„Povolávajú každého, na koho narazia.“ Putinova mobilizácia už zasiahla aj KHL

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
„Povolávajú každého, na koho narazia.“ Putinova mobilizácia už zasiahla aj KHL
Zdroj: TASR, Gettyimages
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Mobilizácia sa zatiaľ týka iba hráčov a funkcionárov, ktorí už s armádou majú skúsenosti.

Mobilizácia, ktorú ohlásil Vladimir Putin, sa dotkla aj hokejistov a pracovníkov ruskej KHL, píše novinár Karl Månsson na svojom Twitteri.

Hoci športovci s vojenskými skúsenosťami sa mali dostať na rad až medzi poslednými, podľa kustóda klubu Červená hviezda Kchun-lun Antona Tiškina to tak nie je.

„Žiaľ, situácia je naozaj zlá. Tí, ktorí odmietnu bojovať, končia v base. Povolávajú každého, na koho narazia,“ povedal Tiškin.

Podľa jeho slov už povolávací rozkaz dostal napríklad lekár tímu Avangard Omsk, v ktorom kedysi pôsobil aj Slovák Peter Cehlárik. Okrem lekára sa povolaniu nevyhli ani hráči daného klubu.

Drvivá väčšina povolávacích rozkazov, ktoré hráči dostali, sa vraj týkala klubu CSKA Moskva, ktorý má na armádu dlhoročné napojenie. „Nikomu nepomôžu ani profesionálne zmluvy,“ doplnil Tiškin.

Samotný kustód sa vojny zúčastniť nechce. „Mám troch malých synov. Bojím sa, že namiesto poctivej práce skončím vo väzení,“ skonštatoval.

V ruskej KHL pôsobia aj viacerí slovenskí hokejisti. Ich angažmány vyvolali na Slovensku silné ohlasy. My sme sa téme Slovákov v KHL venovali v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia