Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
20. septembra 2022, 17:08
Čas čítania 1:28

Ruská propaganda útočí na Michala Handzuša. Vykreslila ho ako kritika IIHF a rusofóba, ktorému nezáleží na športe

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bývalý hokejový útočník odstúpil z Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja po tom, čo zväz odmietol vylúčiť z reprezentácie slovenských hokejistov hrajúcich v ruskej KHL.

Michal Handzuš nesúhlasil s rozhodnutím Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý odsúhlasil, že slovenskí hokejisti hrajúci v ruskej KHL môžu hrať v slovenskej reprezentácii. Putinovi propagandisti však jeho vyhlásenie prevrátili. Píšu o tom Hoaxy a podvody – Polícia SR na svojom facebookovom profile. 

„Mali sme ukázať, že rozumieme, že sú aj dôležitejšie veci ako šport a hokej, že pre nás existujú aj iné hodnoty ako najlepšie umiestnenie za každú cenu,“ povedal bývalý hokejista.

Vojna na Ukrajine zasiahla celý svet a ovplyvnila viacero sfér vrátane športu. Európske krajiny ako Česko, Švédsko, Fínsko či Lotyšsko vojnu bez akýchkoľvek výhrad odsúdili. 

Hráčom z týchto krajín, ktorí neodsúdili ruskú inváziu na Ukrajine a rozhodli sa naďalej pokračovať v zápasoch za ruské kluby, zakázali reprezentovať domáce štáty a obliecť si národné dresy.

„Svojím postojom tak dali jasne najavo, že ľudské životy sú viac ako šport alebo biznis,“ píšu vo svojom príspevku Hoaxy a podvody.

Z nenávisti vznikla náklonnosť 

Rusi Slovákov už dávno zaradili na zoznam nepriateľských štátov. Urobili tak pre jasný postoj Slovenska voči ich agresii na Ukrajine. To, že sa naša krajina postavila na stranu Ukrajiny, sa vodcom z Kremľa bez pochýb nepáčilo. Karta sa však obrátila a dnes Rusi náš hokejový zväz pre jeho postoj chvália.

„Slovenská reprezentácia a jej zväz sa ukázali ako najsprávnejší v Európe, to je neodškriepiteľný fakt,“ takéto slová sme si vyslúžili za to, že si zatvárame oči pred tým, čo sa v skutočnosti deje v susednej krajine. 

Čo si myslí Handzuš? 

Bývalý člen Slovenského zväzu ľadového hokeja vysvetlil, prečo sa hodnotovo nezhoduje s rozhodnutím nášho vedenia.

„Rusko na nás mieri jadrovými zbraňami a necháva nás bezmocne sa pozerať na hrôzy páchané na ukrajinskom ľude. Jediné, čo nám v tejto situácii ostáva, je vylúčiť Rusko z civilizovaného sveta, izolovať ho čo najviac a ukázať Rusom skutočnú tvár Putinovho režimu.“


Jeho vyhlásenia prebrali viaceré ruské médiá, no z jeho citácií vyňali pasáže o vojne. Okrem toho ho vykreslili ako kritika IIHF a rusofóba, ktorému nezáleží na športe.

„Celý tento text je učebnicový príklad toho, ako funguje ruská propaganda, ktorá zároveň už začala využívať prítomnosť slovenských hokejistov v kluboch ako dôkaz, že Rusko nie je izolované, že oň majú naďalej záujem zahraniční športovci a podobne. Situáciu budeme naďalej pozorne sledovať,“ píšu Hoaxy a podvody.

Anketa:
Čo si myslíš o vyjadrení Michala Handzuša?
To, čo urobil a povedal, je správne, som na jeho strane.
Šport a politika by sa nemali miešať, radšej sa nemal vyjadrovať.
To, čo urobil a povedal, je správne, som na jeho strane.
77 %
Šport a politika by sa nemali miešať, radšej sa nemal vyjadrovať.
23 %
Domov
Zdieľať
Diskusia