Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. októbra 2022 o 15:34
Čas čítania 0:29

Slovensko vyrobí pre Ukrajinu 16 húfnic Zuzana. Zákazku za 92 miliónov zaplatia Dánsko, Nemecko a Nórsko

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Výrobu novej techniky budú financovať spoločne Dánsko, Nemecko a Nórsko, ktoré na tento účel vyčlenili 92 miliónov eur.

Štátna akciová spoločnosť Konštrukta Defence vyrobí pre Ukrajinu ďalších 16 kusov samohybných kanónových húfnic Zuzana 2.

Výrobu novej techniky budú financovať spoločne Dánsko, Nemecko a Nórsko, ktoré na tento účel vyčlenili 92 miliónov eur. Dohodu o tomto zámere podpísal v nedeľu v Kodani minister obrany SR Jaroslav Naď s dánskym ministrom obrany Mortenom Bödskovom. 

„Ukrajina potrebuje našu pomoc a prvky pozemnej techniky sú v boji často rozhodujúce,“ povedal Jaroslav Naď po rokovaní. „Ďakujem spojencom za odhodlanie hľadať formy pomoci Ukrajine a za rozhodnutie vybrať práve slovenskú techniku. O tom je spolupráca medzi členskými krajinami NATO. Ďakujem, kolegovia,“ dodal. 

Podľa Jaroslava Naďa ide o pravdepodobne najväčšiu zahraničnú zákazku pre slovenský obranný priemysel. Minister obrany tvrdí, že má aj ďalšie dobré správy z rokovaní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia