Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
12. septembra 2022, 8:52
Čas čítania 0:53

Cristiano Ronaldo schytal kritiku za fotku s kontroverzným psychológom Jordanom Petersonom, ktorý je známy anti-LGBTQ názormi

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Portugalský futbalista na Instagrame propaguje psychológa ako svojho priateľa.

Cristiano Ronaldo schytal kritiku za stretnutie so psychológom Jordanom Petersonom, ktorý je známy svojím konzervatívnym svetonázorom. Ronaldo na svoj Instagram zavesil fotografiu, na ktorej spoločne pózuje so psychológom a do opisu napísal, že „rád vidí svojho priateľa“.

Samotný psychológ pod Ronaldov príspevok napísal komentár, v ktorom mu skladá poctu za to, čo všetko portugalský futbalista v živote dokázal. „Zriedkakedy stretávam niekoho, kto si jasnejšie zaslúži všetko, čo dosiahol. Rád som ťa stretol,“ napísal psychológ na sociálnej sieti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Peterson pritom v minulosti opakovane kritizoval feminizmus, spochybňoval rovnocennú rolu žien v spoločnosti ako aj vakcíny proti covidu-19 a pred pár mesiacmi vyvolal rozruch, keď transrodového herca Elliota Pagea nazval pôvodným ženským menom.

Tento akt zvaný „dead-naming“ je považovaný za jednu z najväčších urážok, ktoré môže človek vysloviť na adresu transrodového človeka, píšu Pink News.

Peterson pritom opakovane otvorene nadáva ľuďom z LGBTQ komunity a po tom, čo sa v lete vrátil na Twitter, ktorý mu za „dead-naming“ udelil ban, opätovne zverejnil rovnaký tweet s pôvodným menom známeho herca. Podľa psychológa by „radšej zomrel“ ako by mal tweet vymazať.

28. novembra 2023, 15:30 Čas čítania 0:10 KVÍZ: Hral Ronaldo za Juventus a Messi za AC Miláno? Uhádni, v ktorých tímoch pôsobili najväčšie futbalové hviezdy KVÍZ: Hral Ronaldo za Juventus a Messi za AC Miláno? Uhádni, v ktorých tímoch pôsobili najväčšie futbalové hviezdy

Množstvo priaznivcov na Twitteri futbalistu skritizovalo za to, že na sociálnych sieťach propaguje osobnosť, ktorá sa vymedzuje voči menšinám, uráža príslušníkov LGBTQ komunity a spochybňuje pokrok, ktorý feministické hnutie dosiahlo za posledné desaťročia v oblasti rovnoprávnosti žien a mužov.

Domov
Zdieľať
Diskusia