Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
11. septembra 2022, 8:31
Čas čítania 0:45

Rusi utekajú z Ukrajiny: Získali sme späť 2000 kilometrov územia, vyhlásil prezident Zelenskyj

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zelenskyj dodal, že ruská armáda robí správnu vec, keď sa rozhodla zutekať pred ukrajinskou protiofenzívou.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu oznámil, že ukrajinskí vojaci za tento mesiac opätovne získali pod kontrolu 2000 štvorcových kilometrov územia. Zelenskyj dodal, že ruská armáda robí správnu vec, keď sa rozhodla zutekať pred ukrajinskou protiofenzívou.


Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že sťahuje vojakov z kľúčových častí východoukrajinskej Charkovskej oblasti, kde sa ukrajinským silám počas uplynulého týždňa podarilo dosiahnuť významný postup. Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov povedal, že vojaci z oblastí v okolí miest Balaklija a Izium budú presunutí do Doneckej oblasti. Izium bol hlavnou základňou ruských síl v Charkovskej oblasti.


„Ruská armáda v týchto dňoch ukazuje to najlepšie, čo dokáže urobiť – ukazuje chrbát,“ povedal Zelenskyj vo videozázname, ktorý zverejnil jeho úrad. Útek je podľa jeho slov pre Rusov dobré rozhodnutie.


Ukrajinský prezident ešte vo štvrtok 8. septembra uviedol, že ukrajinská armáda od začiatku mesiaca od ruských síl získala naspäť 1000 štvorcových kilometrov územia, pripomína AFP.

Domov
Zdieľať
Diskusia