Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
25. augusta 2022, 19:33
Čas čítania 1:07

VIDEO: Slovenka telefonovala cez videohovor počas šoférovania, zobrali jej vodičák

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Od 1. augusta platia nové pravidlá.

Slovenke zobrali vodičský preukaz, lebo počas šoférovania telefonovala cez videohovor. Polícia sa odvoláva na novelu, ktorá okrem iného obsahuje aj sprísnenie sankcií za používanie telefónneho prístroja.
 
„Napriek tomu sú aj naďalej v cestnej premávke vodiči, ktorých od používania telefónu neodradili ani vyššie sankcie. Jednou z nich bola aj 34-ročná vodička vozidla zn. BMW X5, ktorá na Malokarpatskej ceste v Bratislave počas vedenia vozidla vybavovala videohovor. S priestupkyňou policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave spísali správu o výsledku objasňovania priestupku, zadržali jej vodičský preukaz a ďalšiu jazdu jej zakázali,“ píše polícia. 

Platia prísnejšie pravidlá

Od 1. augusta platia pre vodičov, ktorí budú opakovane výrazne prekračovať rýchlosť, prísnejšie sankcie. Polícia o tom informuje na svojej facebookovej stránke.

„Zmeny sa vzťahujú na tých vodičov, ktorí prekročia najvyššiu dovolenú rýchlosť v obci o 50 a viac km/h a mimo nej o 60 a viac km/h vyplývajúcej z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia,“ upozorňuje polícia. 

Po novom bude prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti patriť medzi porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. 


„To znamená, že sa budú počítať medzi tri závažné priestupky počas 12 mesiacov. Po tom sa už vodič musí podrobiť opatreniam, ako napr. doškoľovací kurz v autoškole, preskúšaniu odbornej spôsobilosti či preskúmaniu zdravotnej alebo psychickej spôsobilosti,“ vysvetľujú policajti. 


Zmení sa aj výška pokuty a ďalšie sankcie. Pri opakovanom prekročení dovolenej rýchlosti sa zároveň zruší povinné prednostné prerokovanie prekročenia rýchlosti v blokovom konaní a priestupok sa bude môcť riešiť aj v správnom konaní, kde sú sankcie od 500 do 1 000 eur a je možné uložiť aj sankciu zákazu činnosti od šesť mesiacov do troch rokov, vysvetľuje polícia. 

16. marca 2024, 9:30 Čas čítania 11:51 Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor)

Medzi porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom sa zaradí držanie a obsluhovanie telefónu bez systému „voľné ruky“ počas vedenia vozidla.

Domov
Zdieľať
Diskusia